Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
BMW cheama pentru verificari toate modelele R 1200 GS si R 1200 GS Adventure din 2013 pana in prezent
06 Iul

BMW cheama pentru verificari toate modelele R 1200 GS si R 1200 GS Adventure din 2013 pana in prezent

Publicat de: Motoboom

BMW Motorrad a demarat o acțiune prin care sunt invitați în service toți proprietarii modelelor R 1200 GS și R 1200 GS Adventure fabricate din luna noiembrie a anului 2013 și până în iunie 2017. Vor fi verificate jambele furcii, iar dacă acestea au probleme, vor fi înlocuite gratuit.

Acțiunea concernului bavarez vine ca urmare a presiunii exercitate de posesorii acestor modele, care au reclamat scurgeri ale furcilor, iar în unele cazuri extreme de folosință în off road, chiar desprinderi ale părților superioare ce asigură etanșeizarea.

Această campanie e prima recunoaștere oficială de către BMW Motorrad a unei probleme pe care posesorii de GS o discutau de mult timp pe forumuri. Motociclistul sud-african Tony Giorgia, care a suferit un accident soldat cu multiple leziuni în timp ce conducea GS-ul său datorită depresurizării furcii, a luat inițiativa și a încercat să-i facă pe cei de la BMW să își asume responsabilitatea. În cele din urmă, BMW a făcut publică următoarea declarație:

“Campanie de service pentru R 1200 GS și R 1200 GS Adventure

Ca parte a acestei campanii, BMW Motorrad face verificări la jambele furcii motocicletelor R 1200 GS și R 1200 GS Adventure fabricate între luna noiembrie 2013 și iunie 2017.
În urma observațiilor, BMW Motorrad a ajuns la concluzia că există posibilitatea ca jambele furcii acestor modele – dacă sunt supuse unui stres extrem – să se deterioreze, fapt ce afectează manevrabilitatea. Acest stres poate fi cauzat de treceri peste obstacole, în urma căzăturilor sau prin parcurgerea cu viteză a unor drumuri cu gropi.

BMW Motorrad a decis să verifice modelele antemenționate și să înlocuiască piesele afectate, dacă este necesar. Proprietarii acestor motociclete vor fi informați de către BMW Motorrad. Operațiunea de service este gratuită.