Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Bimota pregătește o sportivă cu aspect clasic
05 Mai

Bimota pregătește o sportivă cu aspect clasic

Publicat de: Motoboom

Așa cum anunțam în toamna anului trecut, micul constructor Bimota trăiește o nouă epocă după ce a încheiat un parteneriat cu Kawasaki ce le permite să construiască motociclete împreună. Unul din noile proiecte poartă numele de KB4 (inițialele de la Kawasaki - Bimota) și are ca obiectiv producerea unei motociclete sportive performante, cu design clasic. După ce am văzut atâtea noi modele retro/modern-classic în ultimii ani la majoritatea constructorilor, era momentul ca această modă să fie implementată și în segmentul sportiv.


La ultimul Salon de la Milano a fost prezentată noua Bimota Tesi H2, ce îngemănează fulminantul motor de la Kawasaki H2 cu ciclistica neobișnuită a celebrei Tesi. Motocicleta e încă în faza de dezvoltare și rafinare a detaliilor și a fost concepută cu susținerea financiară și tehnică a celor de la Kawasaki care dețin acum 49% din societatea italiană. La fel se procedează și cu noul proiect KB4, se va folosi motorul de 1043cmc cu patru cilindri în linie ce echipează familia Z (Z1000, Ninja 1000SX, Versys 1000) și cei de la Bimota vor pune la punct o ciclistică ușoară și performantă.


KB4 ar putea avea un cadru tubular din oțel, așa cum aveau motocicletele Bimota în anii ’80 (primele cadre realizate din aluminiu erau mult prea rigide pentru a fi folosite și altundeva în afară de pista de curse) și aspectul general nu va fi extrem, ci orientat spre trecut. În principiu, planul era ca Bimota KB4 să fie prezentată în această vară, însă pandemia Covid-19 ar putea amâna lansarea acestui model interesant.


Sursa: Moto Station