Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Bikes on Ice - întrunirea celor mai duri bikeri
23 Feb

Bikes on Ice - întrunirea celor mai duri bikeri

Publicat de: Motoboom

E februarie, temperaturi apropiate de 0 grade Celsius și zăpadă anunțată în majoritatea zonelor țării. Adică perioada în care majoritatea motocicliștilor încă au bateriile date jos de pe motocicleta și puse la încărcat, stau în casă la căldură și așteaptă ca soarele să trezească natura la viață. Însă e o categorie de bikeri pentru care vremea rece și zăpada sunt provocări, care vor să arate că nimic nu îi poate ține departe de pasiunea lor și care pilotează în orice condiții meteo. Ei au fost weekendul trecut în Hunedoara la întrunirea Bikes on Ice, iar MotoBoom a fost sponsor al evenimentului.


Ediția din acest an a fost cea cu numărul 13 – număr norocos, după cum spun organizatorii – și a reunit aproximativ 300 de participanți. Dintre aceștia, o treime a venit cu motocicletele și o parte s-a cazat la cort. Dacă nu ați fost la Bikes on Ice ați fi tentați să credeți că e reuniune “de familie” a cluburilor din zonă, însă nu este așa: un biker a venit călare tocmai din Brăila, au fost participanți și din Serbia sau din Germania (care au venit cu mașina).


Cu foc de tabără, cântece la chitară, prietenie și vin fiert, chiar nu mai contează câte grade sunt afară. Evident, nu au lipsit concursurile specifice întrunirilor (mers printre jaloane, tir cu arcul sau aruncarea cauciucurilor), unul dintre acestea (cel de jaloane) fiind câștigat de o motociclistă. Dacă în anii precedenți premiile de la concursuri și de la tombolă au fost mai mult simbolice (furculițe, conserve, desfăcătoare de sticle), anul acesta cei care au fost premiați s-au bucurat de produse Optimate/Tecmate, Motul și Scottoiler datorită sponsorizării de către MotoBoom.


“Pe drum am avut parte de tot ce ți-ai putea imagina: burniță, ceață, vânt, ninsoare”, spune Călin Suciu, un veteran care nu a scăpat decât o singură întrunire din cele 13 organizate până acum și care va veni cu siguranță și la următoarele. Și cum anii petrecuți în șa l-au călit și l-au pregătit pentru orice, el continuă: “mi-aș dori ca pe viitor organizatorii să schimbe locația, să mergem într-un loc mai greu accesibil, mai sălbatic și mai aproape de natură. Să nu avem asfalt curățat până la destinație, iar participanții să vină cu motocicletele, nu cu mașinile. Nu aș vrea să se altereze spiritul acestei întruniri”.


Bikes on Ice are loc în cel de-al treilea weekend al lunii februarie în fiecare an și este organizat de Road Patrol MC România. Cei care au participat la acest eveniment îl reașteaptă cu nerăbdare în fiecare an. E tentant pentru fiecare dintre noi, dar trebuie să fim sinceri și să ne punem întrebarea: suntem atât de duri încât să mergem sute de km în februarie cu motocicleta?