Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Atenție: de la 1 ianuarie 2021 intră în vigoare normele Euro 5!
02 Dec

Atenție: de la 1 ianuarie 2021 intră în vigoare normele Euro 5!

Publicat de: Motoboom

Ai cumpărat sau vrei să cumperi o motocicletă cu normă de poluare Euro 4 care nu a mai fost niciodată înmatriculată? Grăbește-te, altfel s-ar putea să o ții doar de colecție și să nu poți circula cu ea pe drumurile publice.

Am tot scris în secțiunea “știri” a site-ului nostru în ultima perioadă despre modelele care au trecut la motoare ce îndeplinesc normele de noxe și de zgomot Euro 5. Producătorii au făcut eforturi pentru a moderniza gama existentă, iar modelele proaspăt lansate în 2020 au fost concepute de la început pentru a se conforma acestor norme. Sunt însă și motociclete/mopeduri/motocicluri pentru care constructorii au considerat că un “update” al motorului nu merită efortul financiar: dacă găsiți în stocul distribuitorilor un model Euro 4 (care în această perioadă poate fi un adevărat “chilipir”), trebuie să vă grăbiți cu achiziția și înmatricularea, altfel există riscul să nu mai puteți înmatricula vehiculul.

Concret, conform legislației în vigoare (REGULAMENTUL UE 715/2007 cu modificările și completările aduse de Regulamentul UE 2018/1832 a Comisiei), începând cu data de 01.01.2021, toate noile motociclete /mopeduri/ motocicluri care vor fi omologate în scopul comercializării în Uniunea Europeană (UE) trebuie să îndeplinească noul standard de mediu Euro 5, care va înlocui norma de poluare actuală Euro 4. Așadar, dacă ați cumpărat sau vă gândiți să cumpărați un vehicul cu norma de poluare Euro 4 și acesta nu a mai fost înmatriculat niciodată, trebuie să demarați cât mai repede procedurile de înmatriculare, pentru că nu mai aveți la dispoziție decât luna decembrie.

Știm cu toții că în România procedura de înmatriculare durează și este birocratică, dar – conform dispozițiilor date de autorități serviciilor de înmatriculări - toate solicitările de înmatriculare pentru vehiculele menționate mai sus, vor fi preluate chiar și în lipsa unei programări online, astfel încât data primei înmatriculări ce va fi tipărită în certificatul de înmatriculare să nu depășească data de 01.01.2021.