Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Arctic Cat a lansat gama de snowmobile 2020
18 Mar

Arctic Cat a lansat gama de snowmobile 2020

Publicat de: Motoboom

Când e vorba despre snowmobile, cei de la Arctic Cat sunt recunoscuți pentru modelele inovatoare și pentru gama variată de produse. Anul trecut, Alpha One și suspensiile iACT s-au situat în topul vânzărilor în toate țările. 


În 2020, Arctic Cat are în ofertă nu mai puțin de 35 de modele. Pe lângă cele existente, apar și unele noi în gama crossover. Este vorba despre linia Riot, snowmobile premium  - cu motorizări și puteri diferite – concepute să meargă pe orice fel de teren: zăpadă adâncă, lacuri înghețate sau poteci înguste. Seria Riot moștenește calitățile modelelor din seria M și ZR, fiind o îmbinare între funcționalitate și performanță, asta datorită noilor suspensii ARS II de pe față și  CROSS-ACTION de pe spate. Sistemul CROSS-ACTION este complet nou și reprezintă un motiv de bucurie și de zâmbete pentru pilot, pentru că la fiecare rotire a accelerației are loc un transfer al maselor, iar snowmobilul ridică partea anterioară din zăpadă. Suspensiile ARS II care echipează puntea de față provin direct din cele dezvoltate pentru concursuri, unde precizia și controlul au fost rafinate.


Pentru teren înclinat, pante abrupte și zăpadă adâncă există un model dedicat, Riot X, care se diferențiază de restul seriei prin suspensiile ultra ușoare pe față Arctic Mountain Suspension (AMS) ce acționează precum schiurile de carving, care “taie” virajele. Pe spate este suspensia CROSS-ACTION ce include și sistemul Torque-Sensing Link, pentru ca șenila să fie într-o tensiune mai mică, dar mai eficientă. CROSS-ACTION are o cursă de 13,5 inchi, se bazează pe un subansamblu cu trei roți și gradul de încărcare este reglabil.


Și motoarele seriei M 8000 sunt noi: este vorba de doi cilindri amplasați în V cu o cilindree de 798cmc. Totul a fost reconceput – camera de ardere, pistoanele, sistemul de evacuare – s-a ajuns la o economie a combustibilului, răspuns prompt al accelerației, dar și la puterea maximă de 165 cai putere.


Snowmobilele Arctic Cat 2020 vor fi disponibile la MotoBoom din toamna acestui an la prețuri ce urmează a fi comunicate.