Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Aprilia Tuono 660 – streetfighter de clasă medie
19 Nov

Aprilia Tuono 660 – streetfighter de clasă medie

Publicat de: Motoboom

O altă prezență interesantă la Salonul de la Milano a fost la standul celor de la Aprilia. Pe lângă versiunea finală a sportivei RS660 (despre care am scris aici), a fost prezentat și un streetfighter de clasă mijlocie care împarte aceeași bază tehnică cu RS660. Este vorba de Tuono 660, aflat deocamdată în fază de concept.


Se pare că Tuono 660 va fi definitivat anul viitor, când va fi pus și în vânzare, deși va figura ca model 2021. Din moment ce RS660 e gata, a fost testată îndelung pe circuit, considerăm că nu e prea complicat să fie dezbrăcată de carene și să i se monteze un ghidon cu secțiune variabilă în locul semighidoanelor, o semicarenă cu parbriz și un suport al scărițelor amplasat mai jos, modificări necesare pentru o poziție mai confortabilă și un control mai bun al motocicletei pe șosele.


Tuono 660 va folosi același motor cu doi cilindri în paralel de 660 cmc prezent pe RS660, însă va scoate 95 de cai putere, cu 5 mai puțin decât sportiva, fiind optimizat pentru un răspuns mai prompt în zona turațiilor joase. Cei de la Aprilia ne asigură că Tuono 660 va fi dotat cu multiple sisteme electronice, care includ control al tracțiunii pe mai multe trepte, wheelie control, ABS pentru viraje, control al frânei de motor, accelerație ride-by-wire și cinci moduri de pilotaj. Pe lângă streetfighterul Tuono, zvonurile spun că Aprilia va folosi acest nou motor și pe o motocicletă adventure de clasă medie. Vom vedea un nou Tuareg, sau va fi folosită altă denumire?