Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Aprilia Tuono 660 ar putea fi lansată la începutul anului viitor
18 Dec

Aprilia Tuono 660 ar putea fi lansată la începutul anului viitor

Publicat de: Motoboom

Una din cele mai așteptate motociclete ale anului viitor este, cu siguranță, Aprilia Tuono 660. Acum nu mai sunt simple speculații privind perioada când va fi pusă în vânzare, întrucât o voce autorizată (Diego Graffi, administrator delegat la Piaggio Vehicles Pvt Ltd) a confirmat că noul naked va ajunge la distribuitori în primăvara anului 2021.

Cei de la Aprilia repetă cu Tuono 660 operațiunea pe care au realizat-o și cu Tuono 1100: preluarea unui model sportiv (RS 660, respectiv RSV1100), demontarea carenajului, înlocuirea semighidoanelor cu un ghidon cu secțiune conică și remaparea motorului pentru un cuplu mai bun în zona turațiilor joase. Pe scurt, adaptarea unei motociclete de circuit pentru o utilizare stradală și o poziție confortabilă, fără a se pierde exuberanța și performanțele.

Având în vedere că știm specificațiile sportivei RS 660, e de presupus că și nakedul Tuono 660 va avea aproximativ aceleași date tehnice: motorul e noul bicilindru în paralel ce scoate 100 de cai și un cuplu de 67 Nm, pachetul electronic modern APRC (Aprilia Performance Ride Control) e foarte bogat și include Unitate Inerțială de Management pe șase axe, ATC (Aprilia Traction Control) reglabil, AWC (Aprilia Wheelie Control), ACC (Aprilia Cruise Control), schimbător asistat pe urcare și retrogradare AQS (Aprilia Quick Shift), AEB (Aprilia Engine Brake), multiple moduri de pilotaj AEM (Aprilia Engine Map) sau ABS pentru viraje. 

Informațiile despre starea motocicletei sunt furnizate de ecranul TFT, farurile sunt cu LED, frânele de la Brembo se bazează pe două discuri frontale cu diametrul de 320 mm și etriere cu patru pistonașe montate radial și un disc posterior cu diametrul de 220 și etrier cu două pistonașe. 

Toate modelele Aprilia pot fi comandate la Motoboom, multe dintre acestea având prețuri promoționale.