Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Aprilia RSV4 2021 – cilindree mărită, 217 cai putere și noi culori
20 Ian

Aprilia RSV4 2021 – cilindree mărită, 217 cai putere și noi culori

Publicat de: Motoboom

Aprilia aduce anul acesta câteva modificări modelului RSV4. Capacitatea cilindrică a fost puțin mărită, culorile și aspectul fac legătura cu RS 660, poziția de condus e mai ergonomică, sistemele electronice au fost aduse la zi.

Motorului cu patru cilindri în V înclinați la 65 de grade și răcire cu lichid i-a fost crescută cilindreea de la 1077 cmc la 1099 cmc și ajunge la puterea maximă de 217 cai, sistemul de evacuare a fost modificat pentru a se conforma normelor Euro 5. Până în acest moment, Aprilia nu a comunicat și cuplul maxim disponibil.

O nouă platformă inerțială cu 6 axe (IMU) lucrează împreună cu unitatea electronică centrală (ECU), fiind vorba despre noua Marelli 11MP care e instalată și pe Tuono V4 2021 și care introduce mai multe trepte ale frânei de motor și șase moduri de pilotaj, trei pentru circuit și trei pentru stradă (jumătate dintre acestea se pot configura de către pilot după preferință). Schimbată este și accelerația ride-by-wire integrată în platforma APRC (Aprilia Performance Ride Control).

Schimbarea se poate observa și la basculă. Aceasta e mai ușoară, forma e inspirată de modelul RS-GP care participă în MotoGP și mărește stabilitatea în timpul accelerațiilor energice.

În ceea ce privește designul, RSV4 2021 preia din culorile adoptate de RS 660 și Tuono 660, partea frontală e caracterizată de luminile cu LED pentru timpul zilei, carenajul are aripioare aerodinamice, gurile de admisie ajută la o mai bună răcire a motorului. Imaginea completă e dată și de o altă codiță, un rezervor cu altă formă, modificată e șaua, pe bord e un alt ecran TFT, mai mare.

Ca și până acum, Aprilia RSV4 se va fabrica în două variante, cea standard (în combinațiile de culori Aprilia Black sau Lava Red), precum și versiunea Factory (în culoarea Dark Losail). Aprilia RSV4 Factory vine echipată cu componente mai rafinate, precum suspensiile semi-active Ohlins Smart EC 2.0 și frânele Brembo Stylema.

Motocicletele Aprilia se pot comanda la Motoboom, multe modele având prețuri promoționale.