Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Aprilia RSV4 1100 Factory 2020 vine dotată cu suspensii electronice Öhlins
30 Ian

Aprilia RSV4 1100 Factory 2020 vine dotată cu suspensii electronice Öhlins

Publicat de: Motoboom

Cei de la Aprilia declaraseră că nu vor folosi suspensii semi-active decât atunci când cronometrele vor demonstra că timpul turelor de pe circuit este mai bun. Iată că acum a venit și vremea aceea. După doi ani de cercetare și dezvoltare împreună cu tehnicienii de la Öhlins și după experiența dobândită cu Tuono V4 1100 Factory (care le are deja în dotare), suspensiile semi-active vor echipa anul acesta și varianta de top a lui RSV4, adică RSV4 1100 Factory.


Sistemul Öhlins Smart EC 2.0 are setări dedicate pentru RSV4, inginerii suedezi și italieni au petrecut multe ore pe circuitele Imola și Mugello – dar și pe drumuri naționale – până au ajuns la concluzia că performanțele sunt îmbunătățite. Rezultatul e cuantificat și a rezultat un timp mediu cu o jumătate de secundă mai bun pe fiecare tur de circuit. Smart EC 2.0 are acces la toate sistemele electronice ale motocicletei, adică “citește” instantaneu toate fazele pilotajului și calibrează furca, amortizorul central și amortizorul de ghidon după un algoritm.


Cu acest sistem, care aplatizează imperfecțiunile asfaltului, pilotajul pe stradă este mai plăcut, iar roata de față se simte mai bine. Sistemul Öhlins Smart EC 2.0 are două moduri în care operează: semi-activ sau manual, un buton de pe ghidon selectează aceste moduri. Există trei setări prestabilite pentru modul automat: A1, A2 și A3, primul dezvoltat pentru a utiliza pneuri slick, pentru circuit și asfalt fără denivelări, cel de-al doilea pentru pneuri normale pe circuit și suprafețe nu tocmai perfecte, iar A3 este dedicat șoselelor, suspensiile amortizând toate șocurile. Și modul manual are trei grafice (M1, M2 și M3) care se pot predefini și funcționează fără asistența semi-activă, la fel ca suspensiile mecanice convenționale. Atât în modul semi-activ, cât și în modul manual, utilizatorul are posibilitatea unor setări de finețe, după preferința stilului de pilotaj, un avantaj de care vor beneficia exigenții piloți experți. Să menționăm că și amortizorul de ghidon Öhlins este integrat în sistemul Smart EC 2.0, pe lângă furca NIX și amortizorul TTX.


Motocicletele Aprilia, inclusiv Aprilia RSV4 1100 Factory 2020, pot fi comandate la Motoboom.