Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Aprilia RS 660 – versiunea finală va fi la EICMA 2019
31 Oct

Aprilia RS 660 – versiunea finală va fi la EICMA 2019

Publicat de: Motoboom

Aprilia RS 660 a fost deja surprinsă în teste pe circuit și fotografiile au apărut pe un grup de Facebook. Se pare că erau ultimele probe oficiale, înainte de a fi prezentată publicului larg la Salonul de la Milano ce va debuta săptămâna viitoare.


Zvelta motocicletă sportivă are un motor cu doi cilindri derivat din propulsorul cu 4 cilindri în V prezent pe RSV4. Un prim proiect a fost arătat anul trecut și a creat emoție printre fanii Aprilia, atât prin formele cursive ce păstrează designul de la RSV4, cât și prin știrea că acest nou motor de clasă medie va fi folosit ulterior pe un naked și pe un adventure.


Conform celor declarate de producătorul din Noale, proiectul RS 660 a avut în centru atenția asupra formelor aerodinamice, totul fiind optimizat în acest sens, carena are un coeficient de penetrare a aerului foarte ridicat, fără să piardă totodată armonia. Nu au fost neglijate manevrabilitatea și confortul, cu toate că e motocicletă sport, șaua e generos dimensionată, scărițele nu sunt ridicate prea sus, semighidoanele sunt amplasate într-o poziție care nu forțează pilotul. Cadrul și bascula sunt realizate din aluminiu, motorul fiind un element ce preia din forțele exercitate asupra ciclisticii și contribuie totodată la rigiditatea ansamblului. De altfel, bascula are o formă curbată pentru a face loc evacuării finale amplasate jos, pentru ca masele să fie cât mai centrate și cât mai jos amplasate.