Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Aprilia RS 660 Trofeo - concurs monomarcă pentru tinerii piloți
26 Ian

Aprilia RS 660 Trofeo - concurs monomarcă pentru tinerii piloți

Publicat de: Motoboom

Pentru a promova RS 660 și pentru a descoperi noi piloți talentați, Aprilia organizează anul acesta un concurs monomarcă unde participanții vor concura cu același model de motocicletă. Se numește Trofeo Aprilia Racing RS 660 și cuprinde șase curse care se vor desfășura din iulie până în octombrie.

Lansată în luna octombrie a anului trecut, Aprilia RS 660 are capacitatea de a se descurca cu succes atât pe stradă, cât și pe circuit. Versiunea pentru concursul monomarcă are câteva modificări realizate chiar de inginerii care sunt ocupați și de prepararea modelului RSV4 pentru curse: masa la gol a scăzut de la 169 kg (cât are versiunea standard) la numai 153 kg și puterea a crescut de la 105 cai la 110 cai.

Toate motocicletele aliniate la grila de start vor fi identice, sunt furnizate de Aprilia Racing, nu sunt permise modificări de niciun gen la motor sau la carenaj, pentru ca numai talentul să îi departajeze pe concurenți. În Trofeo Aprilia RS 660 se pot înscrie tinerii care au peste 15 ani, însă costurile nu sunt la îndemâna oricui: 34.900 euro sunt necesari și includ înscrierea în campionat, motocicleta, suport tehnic cu analiza datelor telemetrice, furnizarea benzinei și a pneurilor, serviciul de catering la paddock, echipamentul de concurs, fotografiile pentru întregul sezon. Pentru a-și acoperi costurile, piloții își pot personaliza carenele cu siglele propriilor sponsori.