Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Aprilia pregătește un adventure de clasă medie - Tuareg 660
15 Apr

Aprilia pregătește un adventure de clasă medie - Tuareg 660

Publicat de: Motoboom

Cei de la Aprilia au dezvoltat un motor nou Euro 5 de 660 cmc cu doi cilindri în paralel pe care intenționează să îl pună pe mai multe modele. Primul prezentat a fost sportivul RS 660, urmează un naked și un adventure. Cel din urmă se pare că va purta numele de Tuareg, o denumire sub care au mai fost fabricate motociclete la fabrica din Noale între 1985 și 1994, când seria a fost înlocuită de Pegaso.


RS 660 a fost prezentat ca și concept la EICMA acum doi ani, în 2019 am văzut varianta finală de serie, o sportivă ușoară și modernă. Aprilia a “tăiat” cei doi cilindri din față ai motorului cu patru în V de la RSV4 și Tuono, i-a pregătit să scoată aproximativ 100 de cai putere, a conceput un cadru ușor și stilat, toată motocicleta având 169 de kg. După sportivă a fost prezentat anul trecut și nakedul Tuono 660 sub formă de concept, iar acum era rândul unui concept crossover sau adventure să preia acest motor.


Pandemia de coronavirus va amâna planurile inițiale: dacă Tuono 660 era prevăzut să fie pus în vânazre în forma finală în 2021, înseamnă că un Tuareg 660 nu vom vedea mai devreme de 2022. Există însă și varianta ca cei de la Aprilia să accelereze etapele pentru a recupera timpul pierdut și să vedem mai repede una din cele mai interesante motociclete din această gamă, o adevărată rivală pentru Yamaha Tenere 700.

 


Sursa: In Sella