Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Aprilia a lansat Tuono 660
08 Ian

Aprilia a lansat Tuono 660

Publicat de: Motoboom

Aprilia a prezentat detaliile pentru Tuono 660: derivat din sportiva RS 660, noul naked de clasă mijlocie are un motor ce scoate 95 de cai putere, un cuplu de 67 Nm și are o masă de 183 kg cu plinurile făcute.

Tuono 660 a fost arătat pentru prima dată, sub formă de concept, la EICMA 2019. Preia din sportivitatea și distracția de la Tuono V4 1100 și o aduce clienților într-un pachet mai accesibil, fără a renunța la sistemele electronice premium. 

Are un motor cu doi cilindri în paralel (din cel de la RSV4 1100/Tuono V4 1100 s-a secționat jumătate și s-a păstrat partea frontală), cadrul și bascula sunt turnate din aluminiu, suspensiile provin de la Kayaba, ca și la RS 660, însă au alte setări; tot de pe RS 660 s-au păstrat și frânele Brembo cu două discuri de 320 mm pe roata din față și etriere montate radial.

Accelerația ride-by-wire are cinci tipuri de răspuns (trei setări pentru stradă și două pentru circuit), sistemul APRC (Aprilia Performance Ride Control) cu Unitate Inerțială de Management pe șase axe folosește giroscop și senzori pentru monitorizarea motocicletei și include ATC (Aprilia Traction Control), AWC (Aprilia Wheelie Control), ACC (Aprilia Cruise Control), AQS (Aprilia Quick Shift), AEB (Aprilia Engine Brake), AEM (Aprilia Engine Map) și ABS pentru viraje. Nu lipsesc bordul cu ecran TFT – același instalat și pe RS 660 – precum și luminile cu LED pentru timpul zilei (DRL).

Aprilia Tuono 660 se va fabrica în trei variante de culoare (negru, gri și galben), va fi disponibilă și într-o versiune pentru cei care au permis de conducere categoria A2. Toate modelele Aprilia, inclusiv noul Tuono 660, se pot comanda la Motoboom. Prețul nu a fost deocamdată comunicat, însă e de așteptat ca acesta să rămână sub 10.000 euro.