Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
A început Raliul Dakar 2019
07 Ian

A început Raliul Dakar 2019

Publicat de: Motoboom

Între 6 și 17 ianuarie, în Peru, se va desfășura cea de-a 41-a ediție a Raliului Dakar. Vor fi 10 etape și se va parcurge o distanță de 5.000km, dintre care 3.000 vor fi pe probe speciale. Ieri, la ora locală 15:00 (ora României 22:00), a fost startul festiv, iar astăzi concurenții vor avea primul contact cu nisipul, într-o probă ce însumează 331km. 

 
Sătmăreanul Emanuel Gyenes participă pentru a noua oară la acest concurs, el fiind câștigător de două ori la categoria Marathon. Mani, care este văzut ca unul dintre cei mai talentați și experimentați piloți ce au în spate o echipă privată, s-a înscris la categoriile Malle Moto și Marathon.


”M-am înscris la categoria Marathon și anul acesta concurez și la Malle Moto – la această categorie nu am asistență tehnică, după ce termin probele speciale și parcurgerea drumurilor de legătură, singur va trebui să îmi pregătesc motocicleta pentru ziua următoare. Am ales să concurez la Malle Moto încă de la începutul anului trecut când am văzut ce traseu vom aveam în 2019. Am zis că este cea mai bună ocazie să particip la această categorie pentru că anul acesta sunt doar 10 zile de concurs și doar 5.000 de km, nu 9.000 de km cum am avut în 2018, iar asta înseamnă că voi avea mai puțină treabă la motocicletă. Din păcate, după ce m-am accidentat am realizat că nu am făcut cea mai bună alegere, dar anul acesta trebuie să concurez la Malle Moto și știu că voi putea face față”, spune Mani.


Ultimele săptămâni dinaintea plecării spre Raliul Dakar au decurs pentru Mani Gyenes într-un mod diferit, întrucât acesta a suferit un accident în timpul unui antrenament pe 21 noiembrie, accident soldat cu o fractură de humerus. A fost o perioadă intensă de kinetoterapie, exerciții de recuperare și spune că va face tot posibilul să ajungă, pe 17 ianuarie, la finișul de la Lima.