Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
24 de ore pe un pocketbike – nou record mondial
21 Mai

24 de ore pe un pocketbike – nou record mondial

Publicat de: Motoboom

Un italian a stabilit un nou record mondial pentru Guinness Book of World Records după ce a mers 24 de ore cu o minimotocicletă. Jurnalistul Valerio Broni a călărit un pocketbike Polini și a dovedit că poți parcurge distanțe lungi indiferent de mărimea motocicletei de sub tine.

Recordul precedent îi aparținea australianului Mark Brown, care în 2005 a parcurs 250 km cu o asemenea jucărie. Italianul nu numai că a depășit această distanță, ci a triplat-o. Cu o minimotocicletă Polini 910 Carena RS 6.2, având dotările standard de fabrică și câțiva mecanici, Boni s-a dus la circuitul Castelletto di Branduzzo. După 24 de ore, transponderul a înregistrat o distanță de 751.488 de kilometri și 1.236 de ture.

Condițiile de desfășurare nu au fost deloc ideale. A început să plouă la scurt timp după start. După aproximativ 12 ore de pilotaj, o furtună violentă l-a obligat pe Boni să ia o pauză de o oră și 45 de minute. Nici trei alunecări nu l-au putut opri pe italian.

În total, Boni a trebuit să se oprească pentru combustibil de 17 ori. Distanța parcursă a necesitat, de asemenea, schimbarea unei anvelope față și trei pentru spate, a unui lanț și a unui set de ambreiaj. Toată munca a fost făcută direct pe pistă de către mecanicii de la fabrica Polini.

Toate datele sunt depuse în prezent pentru analize și omologare la Guinness Book of World Records.Sursa: Dueruote