Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Cel mai puternic ATV: Top 12 din care merită să alegi
08 Oct

Cel mai puternic ATV: Top 12 din care merită să alegi

Publicat de: Motoboom

Cel mai puternic ATV ar trebui sa fie primul criteriu atunci când vrei să alegi un ATV, atunci când vrei să faci cea mai bună achiziție. Pentru că, de obicei, cel mai puternic ATV rimează cu cel mai bun, cel mai de încredere, cel mai arătos, cel mai fiabil. Și pentru că, atunci când alegi cel mai puternic ATV, știi că te așteaptă locuri neumblate, drumuri înfundate, sarcini dificile de îndeplinit, momente pline cu adrenalină. În expediție, în aventură, în muncile grele, în descoperirea de locuri noi, cel mai puternic ATV din lume îți este și cel mai de încredere tovarăș. Un ATV puternic nu te lasă la greu.
Recunoaștem că nu poate fi ușor să alegi cel mai puternic ATV. Cu siguranța, îndeletnicirea îți consumă din timpul liber. Sursele de informare sunt numeroase și diverse, iar oferta este atât de bogată, încât te poți împotmoli cu ușurință. Multe mărci renumite: Can-Am, CF Moto, TGB, Linhai, SEGWAY, Suzuki, Yamaha, Polaris, Honda. Multe caracteristici tehnice. Design și culori atractive.
Pentru ca alegerea unui ATV puternic să fie ușoară, am întocmit un top al celor mai puternice ATV-uri din lume, ordonat pe trei categorii, în funcție de capacitatea cilindrică. Este un top al motoarelor ATV aflate în prima ligă, care nu se referă la admirabilul  motor ATV 125 cc sau motorul ATV de 200cc. Chiar dacă un motor ATV 250cc sau un motor ATV Linhai 300 merită toată atenția, topul cel mai puternic ATV face referire doar la ATV-urile cu o capacitate mai mare de 400cc. Topul nostru nu combate ce spun mulți, și anume că ATV-urile Linhai sunt bune. Topul nostru menționează cele mai puternice ATV-uri din lume, motoare ATV de mare putere, dominat, ce-i drept, de Can-Am România.

Criterii pentru alegerea celui mai puternic ATV

Modele ATV cu motor de 400-600 cmc

Outlander Max 570 XT T ABS


Cu cei 48 de cai putere, este cel mai puternic ATV din această categorie. În plus, este produs de Can-Am, o garanție suplimentară care dă credibilitate titlului de cel mai puternic ATV din clasa 400-600 cc. ATV de putere mare, bine echipat, cu motor Rotax, 48CP V-Twin și cu un plus: datorită controlului electronic al accelerației (iTC), motorul oferă putere și performanță, pastrându-și fiabilitatea și eficiența în cele mai dure condiții de utlizare. Are in dotare bulbar atât în față, cât și în spate, apărători pentru brațe, iar troliul de putere mare suportă o sarcina de până la 1361 kg, ceea ce ar trebui să înlăture mare parte din provocările unor porțiuni dificile. Stabilitatea și frânarea în condiții de siguranță sunt asigurate prin tehnologia ABS. Sistemul de servodirectie (TRI-MODE DYNAMIC POWER STEERING) oferă o manevrare ușoară. Este model MAX, are șasiu lung, ceea ce îl face potrivit pentru două personae care se bucură de confort maxim datorită suspensiei, ce are o cursă verticală de până la 22.9 cm, făcând posibilă rularea ATV-ului pe teren accidentat.

Outlander 570 DPS T ABS

Un alt ATV de mare putere vine tot de la Can-Am. Este desosebit de modelul Outlander Max 570 XT prin faptul că are șasiul scurt, ceea ce îl face mai accesibil din punct de vedere al prețului. Tot cu 48 de cai putere, Outlander 570 DPS T este un ATV puternic, dominant în clasa sa. Deși mai ieftin decât celălalt model de la Can-Am (Outlander Max 570 XT T), cu cei 48 cai putere ocupă și el poziția de cel mai puternic ATV în această categorie. Motorul ATV de 570 cc îți satisface toate așteptările, la cel mai accesibil preț posibil. Acest ATV puternic poate acoperi toate tipurile de teren. Motorul Rotax, datorită controlului electronic al accelerației (iTC), este cunoscut pentru puterea, performanța și fiabilitatea sa, împotrivindu-se aproape oricărei limitări impuse de un teren dificil.

Sportsman Touring 570 EPS L7E

Deși categoria 400-600 cc este dominată de cei de la Can-Am, un alt ATV puternic vine nu de la un Linhai 400S, cum poate unii dintre noi s-ar fi așteptat, ci de la Polaris. Cu cei 44 de cai putere, motorul de 567 cc ocupă un loc merituos în topul nostru. Numărând caii, nu e chiar cel mai puternic ATV din această clasă, dar e suficient cât să stea în fruntea clasamentului. Cu accent impresionant pus pe fiabilitate, Polaris Sportsman Touring 570 EPS asigură confortul maxim al călătoriei. Model 2021, echipat cu tehnologii moderne care au un singur scop: să asigure plăcerea și siguranța călătoriei, chiar și pentru cele mai exigente standarde.

Modele ATV cu motor de 600-800 cc

Outlander Max 650 XTP T ABS

Cel mai puternic ATV, la categoria 600-800 cc, este cu siguranță Outlander Max 650 XTP T ABS. Motorul său are o capacitate cilindrică de 649.6 și dezvoltă 59 de cai putere. Este un ATV puternic, care are capacitatea de a transporta două persoane în condiții de siguranță și confort. Motorul ATV-ului este conceput să treacă cei doi pasageri peste orice tip de obstacol natural. Cei de la Can-Am au inclus dotări menite să dezvolte capabilitățile sportive și de off-road ale acestuia. Am putea spune că ele dau un plus de cutezanță pilotului, oferindu-i, în același timp, siguranță.

Kingquad 750 AXI EPS


Un ATV puternic își face loc cu multă forță în categoria sa: Kingquad 750 AXI EPS, al celor de la Suzuki. Având 722 cc, motorul dezvoltă o putere care îi permite să treacă cu ușurință peste obstacole și să iasă cu bine din cele mai provocatoare situații. Greutatea redusă îi sporește forța, dându-i suplețea necesară trecerii fără emoții prin momente solicitante. Desigur, pe lângă a fi un ATV puternic, el dispune și de tehnologie de ultimă generație, ceea ce nu poate însemna decât plăcerea condusului, însoțită de siguranța dată de un ATV puternic.

Grizzly 700 EPS

Dacă la această categorie, printre cele mai puternice ATV-uri, nu am include și Grizzly 700 EPS, ar fi o impolitețe. Motorul de 686 cc face din acest model un ATV puternic. Când vine vorba de tehnologii sofisticate, cei de la Yamaha n-au precupețit niciun efort, tehnologii care, în combinație cu cu motorul puternic asigură abordarea fără emoții a terenurilor accidentate. Este un model care confirmă renumele de ”cel mai fiabil ATV din piață”, fiind supus celui mai greu test cu putință, testul timpului.

Modele ATV cu motor de 800-1000 cc

Outlander 1000R XMR Visco-4Lok


Cu cei 90 de cai putere, Outlander 1000R XMR Visco-4Lok poate fi numit fără rezerve cel mai puternic ATV din lume. Cei de la Can-Am au investit toată iscusința lor pentru a aduce pe piață un ATV de mare putere, unul care nu se dă în lături la greu. Motorul de 976 cc poate satisface cerințele celor mai exigenți rideri. Având diferențial față blocabil Visco-4Lock, pentru Outlander XMR nu există ”nu se poate”. Greu pot fi imaginate situații din care acest ATV de mare putere să nu găsească o cale de rezolvare, ceea ce nu înseamnă altceva decât libertate oferită pilotului, de a se concentra pe plăcerea de a conduce și cutreiera.

Renegade 1000R XXC

Concurența pentru titlul de cel mai puternic ATV din lume este acerbă la vârf, iar pentru acest titlu, Renegade 1000R XXC se bate de la egal la egal cu Outlander 1000R XMR. 90 de cai putere și tracțiunea integrală 4X4 fac din Renegade 1000R XXC un ATV de mare putere, care nu cunoaște noțiunea de obstacol. Echipat de cei de la Can-Am conform configurației Xxc are un caracter sportiv mai pronunțat și performanțe de invidiat. Extrem de manevrabil și confortabil pe toate tipurile de teren.

Scrambler XP 1000 S

Este greu de stabilit supremația în topul celor mai puternice ATV-uri din lume, pentru că cei de la Polaris au venit cu modelul de 89 de cai putere, care îi concurează fără emoție pe cei de la Can-Am. Ca să nu mai spunem că are capacitate de două persoane, exact cât trebuie pentru a împărtăși bucuria expediției, pe care Scrambler XP 1000S o generează cu prisosință din motorul său puternic de 952 cc.

Sportsman XP 1000 S EPS L7E


Absolut merituos ATV-ul de mare putere al celor de la Polaris! 952 capacitate cilindrică și 90 de cai putere fac din Sportsman XP 1000 S EPS L7E un candidat serios la titlul de cel mai puternic ATV din lume. Un motor puternic, proiectat să transporte doi pasageri în condiții de siguranță și confort. Excelează și la capacitatea de tractare: 830 de kg. La fel, capacitatea portbagajului față/spate: 91 kg/ 136 kg. Acest model pare să permită celui care îl conduce să se bucure deplin de drum sau, fără exagerare, de lipsa drumului. Sportsman XP 1000 S EPS L7E este un ATV puternic, aflat în vârful ierahiei.

CF Moto CForce 1000 EPS E5


Cei de la CF Moto au adus în piață un ATV de mare putere, dotat cu un motor de 962,6 cc și care dezvoltă 85 de cai putere. CF Moto CForce 1000 EPS E5 are două locuri și asigură pentru cei doi pasageri confortul necesar unei drumeții fără peripeții. Fiind un ATV puternic și fiabil, acest model oferă performanțe bune off-road, care pot deschide pilotului locuri cu cât mai nebătătorite, cu atât mai fascinante.

Outlander 1000 DPS T ABS


În grupa celor mai puternice ATV-uri își găsește locul și Outlander 1000 DPS T ABS. Chiar dacă motorul de 976 cc nu dezvoltă o putere similară cu precedentele modele, Outlander 1000 DPS T ABS este un ATV de mare putere, cu cei 80 de cai ai săi, iar raportul calitate-preț îl recomandă cu prisosință. Can-Am reușește să ofere performanță chiar la un preț redus, iar acest model o dovedește prin fiabilitatea, confortul și siguranța dovedite.

Concluzie

Sperăm că acest top te-a ajutat să faci deja alegerea potrivită: cel mai puternic ATV, potrivit nevoilor și așteptărilor tale. Desigur, în acest top nu apar motoarele ATV cu capacitate mai mică de 400 cc. Fie că vrei cel mai puternic ATV, fie că urmărești unul versatil, poți să îți extinzi căutările dacă intri pe https://www.motoboom.ro/atv. Într-un final, cel mai important când faci alegerea e să-l cauți pe acela care întrunește aspirațiile tale, să-l simți făcut pe măsura ta. Totuși, fie că e destinat expedițiilor temerare, momentelor de adrenalină, plimbărilor pe dealuri și văi sau muncilor grele, un ATV trebuie să fie în primul rând un ATV puternic. Un PARTENER PUTERNIC, pe care să te poți baza atunci când e nevoie.