Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Yamaha R1 are ediție aniversară la 20 de ani
13 Nov

Yamaha R1 are ediție aniversară la 20 de ani

Publicat de: Motoboom

La EICMA a fost prezentată și Yamaha YZF-R1 GYTR 2019 care aduce un omagiu primei serii R1, devenită între timp o legendă. Carenele au aceleași culori ca și modelul ieșit pe piață în 1998, dar ceea ce se găsește sub ele e altă poveste. YZF-R1GYTR 2019 va fi produsă într-un număr limitat de exemplare.


Și pentru că se împlinesc 20 de ani de la lansarea primei R1, aceasta se va fabrica într-un număr de 20 de bucăți. Puținii cumpărători se vor bucura de componente rafinate și de exclusivitate. Ca și R1M  - ce beneficiază de tehnică din MotoGP - YZF-R1 GYTR 2019 este destinată folosirii pe circuit.


Nu veți găsi pe ea oglinzi, semnalizatoare sau plăcuță de înmatriculare. Are, în schimb, multe sisteme electronice reunite într-o unitate centrală cu hărți pentru circuit și butoane lângă manșoane precum modelele pentru MotoGP. Pe față este o furcă Öhlins FGRT 219 cu multiple posibilități de reglaj, la fel este și amortizorul central Öhlins TTX36 GP, frânele sunt de la Brembo cu leviere RCS și cursă foarte scurtă. Evacuarea completă Evolution 2 semnată Akrapovič este din titan, protecțiile pentru motor sunt de la Gilles Tooling.


Chiar dacă nu se vede la prima vedere sub combinația de culori alb-roșu, carenajul e realizat integral din fibră de carbon. Până în acest moment, prețul nu a fost comunicat.