Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Yamaha MT-09 SP vine cu schimbări în 2021
16 Nov

Yamaha MT-09 SP vine cu schimbări în 2021

Publicat de: Motoboom

După modernizările aduse de Yamaha nakedurilor MT-07 și MT-09 ce reprezintă conceptul “Dark Side of Japan”, iată că și MT-09 SP se bucură de câteva modificări menite să emoționeze piloții prin prezență și prin comportament. Va avea o schemă de culoare dedicată inspirată de YZF R1M, motor cu omologare Euro 5, ciclistică rafinată și sisteme electronice actuale.

Motorul CP3 cu trei cilindri în linie și capacitatea de 889 cmc e mai ușor, are o putere mai mare cu 4 cai ajungând acum la 119 cp la 10.000 rpm și un cuplu maxim de 93 Nm la 7.000 rpm (mai crescut cu 7% în zona turațiilor joase).

MT-09 SP e dotat și cu noua platformă inerțială IMU pe șase axe ușoară și compactă, derivată din cea prezentă pe R1 care ajută pilotul și conține controlul tracțiunii (reglabil pe trei niveluri), controlul alunecării (Slide Control System), controlul frânei de motor (BC) și frânarea ABS pentru viraje. Asistența la schimbarea treptelor fără ambreiaj e standard (Quick Shift System), la fel și controlul vitezei de croazieră ce se poate activa începând cu viteza de 50 km/h, din treapta a patra, cu posibilitatea de a mări viteza cu fiecare 2 km/h printr-o apăsare pe butonul dedicat (sistemul se dezactivează automat la atingerea levierului de ambreiaj, de frână sau la rotirea accelerației).

Modelele ce poartă inițialele SP sunt recunoscute pentru ciclistica complet reglabilă, cu componente de top: MT-09 SP 2021 are o furcă inversată premium KYB cu jambe de 41 mm acoperită cu o vopsea specială DLC (Diamond Like Coating) ce garantează reacții fluide, cu reglaj pe încărcare și o dublă setare pe compresie și extensie (pentru viteză mică sau mare). Pe spate este un monoamortizor Öhlins complet reglabil pe extensie, compresie și încărcare, pentru a satisface și dorințele celor mai exigenți piloți. 

Sistemul de frânare se bazează pe două discuri anterioare cu diametrul de 298 mm și un disc pe roata din spate cu diametrul de 245 mm, jantele pe 17 inch sunt încălțate cu anvelope tubeless cu dimensiunile de 120/70, respectiv 180/55. Gata de drum, MT-09 SP arată la cântar o masă de 190 kg, șaua fiind la o înălțime de 825 mm.

Clienții au la dispoziție două aplicații cu care se conectează la motocicletă: Yamaha MyRide  permite înregistrarea și evidențierea tuturor călătoriilor, în timp ce cu Yamaha MyGarage se pot alege accesorii și componente originale.

Yamaha MT-09 SP se va fabrica într-o singură variantă de culoare (Icon Performance) și va fi disponibilă la Motoboom din luna martie 2021 la un preț ce urmează a fi comunicat.