Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Yamaha castiga cursa de 8 ore de la Suzuka
29 Iul

Yamaha castiga cursa de 8 ore de la Suzuka

Publicat de: Motoboom

In anul aniversarii celor 60 de ani de existenta, constructorul japonez Yamaha inregistreaza succes dupa succes in principalele competitii din motorsport: domina competitia la MotoGP, este in carti pentru titlu la motocross, pregateste revenirea la Superbike iar, acum, se impune si in cursa de anduranta de 8 ore de la Suzuka.


De regula, pentru celebra cursa de la Suzuka, echipele importante apeleaza la piloti titrati din campionatele de Grand Prix, Motomondial, Superbike sau BSB, iar cei de la Yamaha a ales un echipaj format din multiplul campion national de viteza al Japoniei Katsuyuki Nakasuga si coechipierii de la Tech 3 din MotoGP, Bradley Smith si Pol Espargaro.


Echipajul Yamaha a dominat cea mai mare parte cursei reusind prima victorie pentru constructorul japonez la Suzuka dupa 19 ani de asteptare. Ultimul succes Yamaha a fost in 1996, cand s-a impus echipajul format din Colin Edwards si Noriyuki Haga pe un YZF 750. In prima parte a intrecerii cursa parea la discretia echipajului Harc - Pro Honda ce il avea in componenta pe campionul Casey Stoner.


Dezastrul a lovit echipajul Honda dupa prima ora din cursa cand Stoner a ramas cu cablul de acceleratie blocat. Iesirea in decor a fost una destul violenta, Casey alegandu-se cu un umar fracturat, tibia rupta si multiple alte lovituri, in timp ce motocicleta s-a facut praf. De partea Yamaha au stat strategiile de intrare la boxe, bine puse la punct, si viteza medie pe tur sustinuta de toti cei trei piloti ai echipei.


Mai jos aveti rezultatul cursei de anduranta de 8 ore de la Suzuka:


1. Nakasuga/Espargaro/Smith  - Yamaha Factory Racing
2. Aegerter/Hook/Smith – FC  TSR Honda
3. Kagayama/Haga/Kiyonari – Team Kagayama Suzuki
4. Philippe/Delhalle/Masson – Suzuki  Endurance Racing Team
5. Tsuda/Lowes/Waters – Yoshimura Suzuki
6. Checa/Foray/Gines - GMT9  Yamaha
7. Costa/Gimbert/Foray – Honda Endurance Racing
8. Hiura/Kamei/Yasuda – Honda Suzuka Racing Team
9. Yanagawa/Yudhistira/Watanabe – Team Green Kawasaki
10. Konno/Aoki/Ogata – Motomap Supply Suzuki