Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
WSBK: Sykes continua cu Kawasaki
09 Dec

WSBK: Sykes continua cu Kawasaki

Publicat de: Motoboom

Campionul mondial en-titre la Superbike, britanicul Tom Sykes, si-a anuntat prelungirea contractului cu echipa de uzina a constructorului japonez Kawasaki cu inca doi ani, noua intelegere fiind valabila pentru sezoanele 2015 si 2016 din cadrul Campionatului Mondial de Superbike.


Pilotul britanic in varsta de 28 ani a castigat titlul la Superbike in sezonul trecut iar in 2014 are deja un avans destul de confortabil (44 puncte) in fruntea clasamentului general al pilotilor, anuntandu-se inca un an excelent pentru Kawasaki. Sykes concureaza pentru japonezi inca din 2010, devenind cunoscut in intreaga lume sub pseudonimul “Mr Kawasaki”.


Constructorul japonez este foarte aproape de castigarea unui nou titlu, atat la piloti cat si la constructori, fiind un moment ideal pentru celebrarea a 30 de ani de la lansarea primului model Ninja (GPZ900R - 1984). Actualul model de concurs din cadrul WSBK, Ninja ZX-10R, s-a dovedit a fi o motocicleta foarte performanta, contribuind decisiv la succesele obtinute de Tom in ultimii doi ani.


In ultimii ani, numele “Ninja” a devenit sinonim cu cel al constructorului japonez si cu motocicletele super-sport. De-a lungul celor 30 de ani, familia de motociclete Ninja s-a marit considerabil. Cele mai cunoscute modele din aceasta gama sunt superbike-urile Ninja ZX-10R sau Ninja ZX-14R (ZZR1400) si fratiorii lor mai mici Ninja ZX-6R sau Ninja 250R , care intre timp a devenit Ninja 300.


Toate cele 22 de victorii ale lui Sykes la Superbike au fost obtinute alaturi de Kawasaki, fiind pilotul cu cele mai multe superpole-uri (23) din noua era a Campionatului Mondial de Superbike. Din 151 de curse la Superbike, pilotul britanic obtinut 46 de clasari pe podium si 21 de fastest-lap-uri.


Sezonul 2015 se anunta o noua provocare pentru Kawasaki si Tom Sykes, avand in vedere noile reguli pentru WSBK stabilite de Federatia Internationale de Motociclism (FIM) insa pilotul britanic este convins ca motocicleta sa, Kawasaki Ninja ZX-10R, va fi din nou in topul superbike-urilor.