Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
WSBK: Dominatia britanica continua
15 Apr

WSBK: Dominatia britanica continua

Publicat de: Motoboom

In weekend-ul trecut a avut loc si cea de-a treia etapa din cadrul Campionatului Mondial de Superbike, desfasurata pe circuitul Aragon din Spania. Kawasaki si Ducati si-au impartit victoriile in cele doua manse, insa campionatul este dominat de pilotii britanici. Acestia au reusit sa se claseze pe primele trei locuri in toate cele 6 manse (3 etape) din noul sezon WSBK.


Primul act al intrecerii de pe MotorLand Aragon a adus in prim plan un duel britanic, dupa cum era de asteptat. Multiplu castigator pe circuitul spaniol, Davies s-a apropiat din ce in ce mai mult de Rea, iar finalul de cursa a fost deosebit de disputat. Nord-irlandezul a reusit sa obtina victoria, dar ecartul dintre cei doi a fost minim, succesul pilotului de la Kawasaki fiind garantat doar dupa ultima trecere prin dreptul liniei de start. Tom Sykes a completat podiumul din prima mansa.


Departe de spectacolul primei manse, a doua intrecere de pe MotorLand Aragon n-a mai avut acelasi deznodamant dramatic. Davies a dominat a doua intrecere a zilei la clasa suprema si si-a trecut in cont un nou succes la Aragon. Britanicul de la Ducati a fost urmat de Rea si Haslam. O alta cursa, un alt podium 100% britanic, iar pilotii din UK nu par sa aiba rivali in 2015, cel putin la Superbike.


Urmatoarea etapa de Superbike este programata pe data de 19 aprilie, pe circuitul Assen din Olanda. Mai jos aveti rezultatul curselor (top 5) din Spania, precum si clasamentul general dupa cea de-a treia etapa a Campionatului Mondial de Superbike:


Cursa 1:


1. Jonathan Rea – Kawasaki Ninja ZX-10R
2. Chaz Davies – Ducati 1199 Panigale R
3. Tom Sykes – Kawasaki Ninja ZX-10R
4. Leon Haslam – Aprilia RSV4 RF
5. Jordi Torres – Aprilia RSV4 RF


Cursa 2:


1. Chaz Davies – Ducati 1199 Panigale R
2. Jonathan Rea – Kawasaki Ninja ZX-10R
3. Leon Haslam – Aprilia RSV4 RF
4. Jordi Torres – Aprilia RSV4 RF
5. Xavi Fores – Ducati 1199 Panigale R


Clasamentul general WSBK la piloti (top5), dupa a 3-a etapa:


1. Jonathan Rea – Kawasaki – 140 p
2. Leon Haslam – Aprilia – 114 p
3. Chaz Davies – Ducati – 83 p
4. Tom Sykes – Kawasaki – 66 p
5. Jordi Torres – Aprilia – 63 p


Clasamentul general WSBK la constructori (top5), dupa a 3-a etapa:


1. Kawasaki – 140 p
2. Aprilia – 114 p
3. Ducati – 95 p
4. Honda – 58 p
5. Suzuki – 44 p