Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
VW dorește să vândă fabrica Ducati
18 Apr

VW dorește să vândă fabrica Ducati

Publicat de: Motoboom

Zvonul cum că cei de la Volkswagen ar dori să vândă fabrica Ducati reapare în presa financiară odată cu schimbarea recentă a directorului companiei germane. Printr-o schimbare surpriză la vârful concernului, Herbert Diess, în vârstă de 59 de ani, l-a înlocuit pe Matthias Mueller.


Diess a lucrat la BMW până să vină la Volkswagen în 2015 și este cunoscută apetența sa pentru reducerea costurilor. Angajații au fost avertizați deja că "în forma actuală, compania nu mai poate merge mult timp". În timpul conferinței de presă ce a avut loc săptămâna trecută, Diess a spus că vor fi mai multe modele care vor împărtăși aceeași platformă, componentele și finisajele vor face diferența. Brandurile companiei, printre care se numără Audi, Porsche, Skoda, Seat sau Lamborghini vor fi grupate pe categoriile volum, premium și super-premium.


VW, care la rândul său face parte din concernul Porsche Automobil Holding, se confruntă cu scăderi masive ale vânzărilor după scandalul trucării emisiilor de noxe. În încercarea de a-și reface imaginea și de a redeveni la profiturile anterioare, germanii au început să investească în dezvoltarea vehiculelor electrice, dar și să renunțe la fabrica Ducati. Anul trecut, când a fost luată în calcul această variantă, sindicatele s-au opus.


Diess, noul director, are experiență cu afacerile neprofitabile: era director la BMW Motorrad atunci când bavarezii au cumpărat Husqvarna de la MV Agusta, ca apoi să fie nevoiți să o vândă austriecilor de la KTM. Se pare că de data aceasta are sindicatele de partea sa.