Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Volkswagen va produce scutere electrice
13 Mar

Volkswagen va produce scutere electrice

Publicat de: Motoboom

În această perioadă (8-18 martie), la Geneva are loc cea de-a 88-a ediție a Salonului Auto, un eveniment celebru la care numele mari ale industriei de profil prezintă direcțiile în care vor merge. Foarte multe motociclete si scutere expuse au propulsie electrică, iar la standul Volkswagen se remarcă două concepte care nu au patru roți: Streetmate și Cityskater.


Ambele redau modul în care firma germană vede mobilitatea urbană. Primul dintre aceste scutere electrice, Streetmate, este un scuter electric ce poate ajunge la o viteză maximă de 45km/h și care poate fi pilotat atât din poziția șezând, cât și din picioare, dacă rabatezi șaua. Cântărește 65 de kg cu tot cu bateria de 1,3kWh, are o autonomie de 35km și se reîncarcă în 2 ore și 15 minute. Bateria se detașează și o poți lua pentru a o reîncărca la birou sau în casă.


În ciuda designului minimalist, Streetmate e dotat cu ceea ce trebuie pentru a te deplasa în siguranță: frânele cu discuri au sistem ABS; pe decelerare motorul cuplat la roata de spate transmite energia la baterie pentru a o reîncărca și un display de 5,3 inchi comunică cu telefonul inteligent al proprietarului printr-o aplicație. Nu pornește decât dacă aplicația recunoaște utilizatorii autorizați, transformând astfel telefonul într-o cheie digitală.


Alături de acest scuter, Volkwagen a mai prezentat un concept interesant intitulat Cityskater, un fel de trotinetă cu trei roți. Utila jucărie are o autonomie de 15 km, motor de 450watts, se pliază și se poate lua în mijloacele de transport în comun sau în geanta de bagaj (cântărește 11,9kg). Cityskater are tracțiune electrică pe roata posterioară și o sarcină maxima admisă de 120kg.