Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Ubco 2x2 – adventure electric cu tracțiune integrală
29 Oct

Ubco 2x2 – adventure electric cu tracțiune integrală

Publicat de: Motoboom

 Proiectul Ubco a început în Noua Zeelandă în 2014, când doi tineri și-au pus în practică ideea unui ciclomotor cu propulsie electrică și tracțiune integrală. Au câștigat un concurs de design cu acest proiect, iar organizatorul concursului a cumpărat drepturile pentru a produce acest vehicul care este greu de încadrat într-o categorie anume. Inițial, a fost gândit pentru fermierii și agricultorii care aveau nevoie de un mijloc de transport ușor care să treacă peste tot, cu capacitate mare de transport a bagajelor, ulterior a fost creată și o variantă dedicată traficului urban. Vânzările au explodat atunci când a fost adus pe piața din Statele Unite: conform celor de la Ubco, mai bine de jumătate din vânzări merg la nord-americani.

Ubco 2x2 are specificații tehnice interesante: în butucul fiecărei roți este instalat un motor electric de 1kW, aceste motoare fiind alimentate de un pachet de acumulatori litiu-ion care asigură o autonomie de peste 120 de km și se poate încărca în 4-8 ore (în funcție de pachetul de acumulatori - 2.1kWh, 2.6kWh sau 3.1kWh). Particularitatea constă în faptul că aceste baterii alimentează atât cele două motoare, dar se scot ușor și pot furniza energie și pentru alte dispozitive.

Suspensiile pentru orice teren ATFZ au o cursă de 130 mm pe față și 120 mm pe de spate și se pot regla pe încărcare și revenire, frânele sunt Tektro Dorado, are o masă de 65 kg și o capacitate de transport de 150 kg (cu tot cu pilot), în față și în spate sunt portbagaje prevăzute cu multiple inele de care se pot agăța cârlige pentru ancorarea obiectelor transportate. Nu lipsește conctivitatea prin Bluetooth pentru controlul comunicației și alte setări, farul este cu LED. Prețul? Echivalentul a 6.000 euro.

Sursa: Ubco Bikes