Troliu ATV


 Ce este troliul?


Daca am consulta DEX-ul troliul s-ar defini in felul urmator:
"Dispozitiv folosit pentru deplasarea (in sens vertical sau orizontal) a unei sarcini cu ajutorul unui cablu care se infasoara pe un cilindru rotitor". Noi l-am prezenta ca un must-have al atv-ului. Este cel mai bun prieten atunci cand ramai impotmolit in noroi sau nu poti urca/cobora o panta foarte abrupta.

La cumpararea unui troliu trebuie sa luati in calcul locurile prin care mergeti cu atv-ul si cat de des il folositi. Recomandam un troliu (cum ar fi Warn sau Ramsey) cu o capacitate de tractiune mare, intre 2500 si 3000 lbs. Avantajul troliilor de capacitate mare este ca pot trage greutatea mult mai usor si mult mai rapid decat cele cu capacitate mica.
In general troliile (cel putin cele de marca) nu se strica asa repede daca sunt folosite in apa sau namol, insa ele trebuie curatate. Warn a scos modele de trolii rezistente la apa : Warn 2.5ci si 3.0ci. Cablurile folosite sunt in general de otel, insa exista si trolii cu cablu textile foarte rezistente. Intrerupatorul troliului se pune pe ghidon sau puteti opta si pentru telecomanda wireless pentru controlul de la distanta. Rolele de ghidaj ale troliului au rolul de a proteja atv-ul de cablu atunci cand trolierea are loc sub un anumit unghi.