Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Triciclu Kawasaki pe baza conceptului J
16 Ian

Triciclu Kawasaki pe baza conceptului J

Publicat de: Motoboom

Conceptul „J” de la Kawasaki, “o platformă de transport distractivă, manevrabilă și convenabilă”.


La scurt timp după ce Yamaha a lansat Niken și a cumpărat de la o micuță firmă norvegiană (Brudeli) patentul tehnologic pentru un dublu tren anterior ce se înclină, iată că nici cei de la Kawasaki nu se lasă mai prejos. Aceștia contraatacă și scot un filmuleț teaser cu un vehicul pe trei roți ce seamănă cu Niken.


Kawasaki a arătat încă de acum cinci ani, la Salonul de la Tokyo, un concept intitulat simplu Conceptul „J”. Acum este readus în atenția publicului și propus ca vehicul al viitorului. Detalii tehnice nu se cunosc, nici în ceea ce privește sistemul dublu ce înclină fața, nici referitoare la motorizare. Dacă în cazul lui Niken, Yamaha a folosit motorul și multe alte componente de la MT-09, e de așteptat ca și Kawasaki să folosescă motorul de pe Z900 (sunt slabe șanse să fie folosit un motor electric, așa cum arată schițele). O cilindree mai mare ar face tot ansamblul greoi, una mai mică ar fi mai slabă decât concurența. Shigehiko Kiyama, cel care a gandit Conceputul „J”, a declarat că este “o platformă de transport distractivă, manevrabilă și convenabilă”.


Revoluționar este modul în care
Conceptul „J” reacționează la ceea ce dorește pilotul să facă. Cadrul modulabil poate oferi o poziție relaxată pentru plimbare, deplasări urbane și viteze mici, dar se extinde și pune pilotul într-o poziție sportivă la viteze ridicate. Cei de la Kawasaki spun că vehicului arată cum văd ei în viitor transportul din zonele urbane și suburbane.