Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Suzuki Katana – ediție aniversară de centenar
31 Mar

Suzuki Katana – ediție aniversară de centenar

Publicat de: Motoboom

Suzuki Motor Corporation a împlinit luna aceasta 100 de ani de existență, firma datând din 1909, când Michio Suzuki a înființat Suzuki Loom Works, o companie care a început cu războaie de țesut și a trecut, cu timpul, la producerea de motociclete, automobile, motoare de barcă, ATV-uri și altele. Un prim model care celebrează printr-o ediție specială sărbătoarea centenarului este Katana. Ar fi trebuit să fie prezentat la Tokyo Motor Show, dar și acest salon a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus, așa că lansarea a fost în mediul virtual, pe canalele de socializare. Ediția specială se diferențiază de cea de bază decât prin culoarea roșie a carenelor și a jantelor, furca și ghidonul sunt aurii – până acum existau doar variantele negru și gri – și prin inscripțiile Limited Edition.


Katana e unul dintre cele mai de succes modele produse de Suzuki: prima versiune, cea din anii ’80 a avut un aspect conceput Hans Muth (care a condus departamentul de design de la BMW), a impresionat prin formele futuriste și a devenit o legendă. Versiunea actuală a fost pusă în vânzare anul trecut, are partea tehnică de la GSX-S1000 și un design conceput de italianul Rodolfo Frascoli, un cunoscut designer care a contribuit la realizarea multor modele, printre care Triumph Speed Triple sau Triumph Tiger.


Motoboom a realizat un test cu noua Suzuki Katana pe care îl puteți citi aici. Dacă nu aveți timp de lectura integrală a textului, redăm concluzia la care a ajuns pilotul nostru:  “Katana e o armă cu care “tai” viraje, nu o unealtă multifuncțională. Deși îi lipsesc sistemele rafinate ale unui hyper-naked (IMU, conectivitate, TFT, quickshifter, moduri de pilotaj, etc), te emoționează, te încântă și te satisface, în special prin modul în care trage acest motor. E destul de confortabil pentru ca distracția să dureze și o zi întreagă. Păcat că trebuie să fii cu ochii după benzinării, rezervorul de 12 litri te obligă la asta, autonomia fiind de cca 200km. Combinând două idei reușite – designul de la Katana din 1981 și motorul de la GSX-R1000K5 – Suzuki propune o motocicletă interesantă, distractivă, puternică și bine poziționată ca preț comparativ cu restul streetfighterelor de 1000cmc.”

 

Sursa: SuzukiCoJPMotor