Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Suzuki Hayabusa de 540 de cai putere – wheelie la 350km/h
31 Aug

Suzuki Hayabusa de 540 de cai putere – wheelie la 350km/h

Publicat de: Motoboom

Un irlandez a doborât recordul pentru cel mai rapid wheelie pe distanța de un kilometru. Ted Bradley, călare pe o Suzuki GSX1300R Hayabusa a parcurs un kilometru lansat cu viteza medie de 305,59 km/h, doborând astfel recordul de anul trecut ce îi aparținea olandezului Egbert van Popta (343 km/h).


Pe aerodromul din Elvington (North Yorkshire) a avut loc Campionatul Mondial de Wheelie. Anul acesta, Ted Bradley a scris o nouă pagină în istoria recordurilor mondiale înregistrate în Cartea Guiness, o parte a meritului datorându-se și motocicletei pe care a călărit-o. Este vorba de o Hayabusa modificată pentru acest gen de competiții, cu un motor supraalimentat ce produce 540 de cai putere. Motocicleta a fost preparată de Jack Frost de la Holeshot Racing, despre care presa a scris săptămâna trecută că i-a fost furată o dubă în care se aflau și trei motociclete preparate pentru curse. Acesta este motivul pentru care Ted Bradley i-a dedicat acest record lui Jack Frost.


Regula de la Campionatul Mondial de Wheeile spune că piloții trebuie să parcurgă un kilometru numai pe roata din spate a motocicletei, iar cel care are cea mai mare viteză la final, câștigă. Chiar dacă viteza medie realizată de Bradley este enormă, acesta a anunțat că recordul nu va rezista mult și că se va reîntoarce pentru a-și îmbunătăți performanța.