Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Suzuki Hayabusa are un preț surprinzător
15 Feb

Suzuki Hayabusa are un preț surprinzător

Publicat de: Motoboom

Suzuki a comunicat prețurile modelelor 2021. Proaspăt lansata Hayabusa poate fi comandată/rezervată la Motoboom la un preț de 16.490 euro.

Aflată acum la cea de-a treia generație, legendara GSX 1300 RR revine anul acesta în oferta de la Suzuki cu mai multe îmbunățiri la motor, ciclistică, sisteme electronice și carenaj. Prima serie, prezentată în 1999, a devenit rapid mitologică, fiind cea mai rapidă motocicletă de serie de la vremea respectivă, cu o viteză de top ce atingea 312 km/h. Este, de altfel, modelul care dus la un acord între producătorii japonezi și cei europeni, ca toate supermotocicletele viitoare să aibă o viteză maximă limitată la 299 km/h, așa că “Busa” își va păstra mereu aureola. Pe lângă viteza maximă spectaculoasă sau reprize fulminante, Hayabusa a impresionat și la celelalte capitole (manevrabilitate, confort, fiabilitate, zgomot, consum rezonabil), putând fi folosită pe șosele zilnic, pentru turism sportiv, fără compromisuri.

Cea mai rapidă vietate de pe pământ este șoimul călător (Falco peregrinus, sau Hayabusa, în limba japoneză), care atinge viteze de peste 320 km/h (conform National Geografic, o astfel de pasăre a fost înregistrată cu 389 km/h). Detaliu amuzant: la sfârșitul anilor ’90, până să apară Hayabusa, cea mai rapidă motocicletă era Honda CBR1100XX Super Blackbird (287 km/h), iar “blackbird”, adică mierla (Turdus merula) constituie unul dintre felurile de mâncare preferate de șoimul călător.

Noua Hayabusa a fost lansată luna aceasta, pe 5 februarie, în cadrul unei platforme virtuale denumite “Suzuki Motorcycle Virtual Salon” și Motoboom a trecut în revistă principalele modificări și specificațiile tehnice, care pot fi citite aici.