Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Suzuki GSX-S 750 are o ediție specială MotoGP Replica
24 Iun

Suzuki GSX-S 750 are o ediție specială MotoGP Replica

Publicat de: Motoboom

Pentru a sărbători 100 de ani de la existența firmei și 60 de ani de când participă în MotoGP, Suzuki va pune în vânzare în această vară o serie specială a modelului GSX-S 750. Elementele distinctive sunt culorile Suzuki Ecstar, plăcuțele de identificare, evacuarea Akrapovic și suportul pentru numărul de înmatriculare din aluminiu.

2020 este un an special pentru Suzuki, o dublă aniversare istorică pe care constructorul din Hamamatsu ține să o celebreze cu câteva ediții speciale ale modelelor deja existente. E adevărat, Michio Suzuki și-a înființat societatea în 1909, dar pe data de 15 martie 1920 a început producția odată cu crearea Suzuki Loom Manufacturing Company, așa că anul acesta este centenarul mărcii nipone. La început a fost specializat în fabricarea războaielor de țesut și abia în anii ’50 au apărut primele motociclete.

Anul 1960 e o altă bornă emblematică pentru că în acel an Suzuki a participat pentru prima dată cu un model în cursele Moto Grand Prix și a început să iși consolideze renumele pe care azi îl cunoaștem cu toții. Așadar, 2020 înseamnă și șase decenii de participare în cea mai prestigioasă competiție moto de viteză.

Ediția aniversară a roadsterului de clasă medie GSX-S750 poartă numele de MotoGP Replica și reproduce combinația grafică de pe GSX-RR cu care echipa Suzuki Ecstar participă în MotoGP prin  Alex Rins și Joan Mir. Va fi disponibilă la distribuitorii Suzuki și costă cu aproximativ 550 de euro mai mult decât modelul standard.