Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Suzuki GSX-R1000R are o ediție Anniversary 100
10 Sep

Suzuki GSX-R1000R are o ediție Anniversary 100

Publicat de: Motoboom

Suzuki celebrează 100 de ani de existență a firmei lansând o versiune specială GSX-R1000R. Se numește Anniversary 100 și are culorile modelului cu care membrii echipei Ecstar (Álex Rins și Joan Mir) participă în MotoGP.

Combinația de culori albastru cu argintiu e un omgiu adus și primelor modele cu care cei de la Suzuki au început să participe în anii ’60 la cursele din motomondialul de viteză. Dar nu numai culorile leagă modelul ce se poate înmatricula  GSX-R1000R de cel care participă în MotoGP (GSX-RR): e adevărat că nu are aripioare pe carenaj, însă motorul are sistemul cu distribuție variabilă a supapelor SR-VVT (Suzuki Racing-Variable Valve Timing) dezvoltat în urma experenței dobândite pe pistele de concurs. Sistemul crește paleta turației în care cuplul este ridicat (cel maxim e de 118Nm), dar și puterea (202 cai putere are GSX-R1000R).

Nu lipsesc sistemele electronice de ce mai înalt nivel cum ar fi controlul tracțiunii selectabil pe 10 trepte, qickshifter pe urcare și retrogradare cu auto-blipper, launch control sau ABS optimizat pentru viraje.

Suzuki  Motor Corporation a fost fondată în 1909 la  Hamamatsu, unde  Michio Suzuki a început inițial să producă războaie de țesut, iar mai apoi motociclete și autoturisme. Seria GSX-R începută în 1987 a adus mulți piloți pe cele mai înalte trepte ale podiumurilor.

„Versiunea 1000 a seriei GSX-R e de mult timp purtătorul de stindard, cu o istorie glorioasă în lumea curselor de pe întreg mapamondul. Să dăm acestui model o îmbrăcăminte racing inspirată din trecut e cel mai bun mod de a celebra un secol de existență Suzuki”, a declarat Tomoki Taniguchi, responsabil al Diviziei Moto Suzuki pentru Europa.

Toate modelele Suzuki se pot comanda laMotoboom, multe dintre acestea având prețuri promoționle.