Favorite Wish List 0 Cosul meu
Produse
Studiu: daca 10% dintre soferi ar folosi motociclete sau scutere, traficul s-ar decongestiona cu 40%
21 Iun

Studiu: daca 10% dintre soferi ar folosi motociclete sau scutere, traficul s-ar decongestiona cu 40%

Publicat de: Motoboom

Un studiu belgian realizat la comanda Motorcycle Industry Association vine să confirme cât de eficientă este deplasarea zilnică la serviciu pe două roți. Cei care deja merg cu scuterul sau cu motocicleta în metropole cunosc diferența dintre a ajunge la muncă vesel, fără stres sau a pierde timpul în propria mașină ori a fi înghesuit în mijloacele de transport în comun.

Dacă numai 10% dintre automobiliști ar folosi scuterul sau motocicleta, traficul s-ar decongestiona cu 40%, spațiile de parcare ar fi cu 20% mai multe, cheltuielile cu deplasarea ar fi mai mici. Mai mult decât atât, dacă 25% dintre șoferi ar face asta, ambuteiajele ar fi complet eliminate.

Spațiul mic pe care îl ocupă o motocicletă/scuter înseamnă că pe locul de parcare al unei mașini pot intra trei astfel de vehicule. Pe lângă acest fapt, ar fi și un beneficiu economic, întrucât costurile asociate traficului aglomerat și ambuteiajelor sunt considerabile: de la combustibilul consumat la resursele tehnice și umane necesare defluirii.

Un șofer care lăsa automobilul în favoarea unei motociclete sau unui scuter ar avea de câștigat cel puțin patru zile libere pe an. E vorba de o medie de 32 de ore pe care automobiliștii le pierd în trafic în timp ce scuterul/motocicleta se poate strecura printre ceilalți participanți.