Yamaha va lansa un nou triciclu
Yamaha va lansa un nou triciclu

Yamaha va lansa un nou triciclu


12:03, 05 Martie 2018
 

Mulțumiți de rezultatele vânzărilor făcute anul precedent, cei de la Yamaha au tras concluzia că e loc pe piață de un nou model dotat cu tehnologia Leaning Multi-Wheeler (LMW). Acesta se va poziționa în clasa triciclelor între scuterul Tricity (125cmc) și Niken (900cmc).


Prezentat pentru prima dată sub formă de concept la Salonul de la Tokyo în 2015, Yamaha Niken a evoluat repede și în toamna anului trecut am vazut la Salonul de la Milano varianta finală ce va fi pusă în vânzare din cea de-a doua jumătate a lui 2018. Niken e bazat pe tehnologia lui MT-09 și are pe față sistemul Leaning Multi-Wheeler (LMW), o furcă inedită cu patru jambe reglabilă în compresie și extensie. Punctul forte al acestui triciclu este ciclistica: îmbină stabilitatea unui vehicul cu trei roți cu plăcerea de a pilota o motocicletă, putându-se înclina pe viraje până la un unghi de 45 de grade.


Yoshihiro Hidaka, Director General la Yamaha consideră că gama vehiculelor cu trei roți reprezintă un domeniu ce merită explorat cu atenție: “Lucrăm la mai multe proiecte referitoare la un nou concept de mobilitate urbană. Din 2014, de când am lansat Tricity la Salonul de la Tokyo am făcut permanent progrese și – iată – anul acesta avem Niken, un model sportiv de capacitate mare. Nu intenționăm să ne limităm la aceste două modele, din contră, vom extinde gama vehiculelor care au tehnologia LMW”.


Câteva reviste japoneze de profil spun că viitorul triciclu LMW va avea motorul cu doi cilindri de 321cmc prezent pe Yamaha R3 (model pe care l-am testat pe circuit pentru site-ul Pe Motoare.ro). Ar fi astfel și o propunere interesantă pentru cei care au permis categoria A2, întrucât Niken e prea puternic pentru a fi limitat.

Taguri

Adauga tag