Yamaha a cumpărat patentul pentru un nou triciclu
Yamaha a cumpărat patentul pentru un nou triciclu

Yamaha a cumpărat patentul pentru un nou triciclu


22:36, 11 Ianuarie 2018
 

Yamaha ia în serios vehiculele cu trei roți și – nu la mult timp după ce a scos pe piață modelul Niken - a cumpărat patentul pentru Brudeli Leanster. Leanster este o creație mai neobișnuită care a fost arătată publicului pentru prima dată la Salonul de la Milano din 2005, fiind realizată într-un garaj de norvegianul Geir Brudeli și de prietenii săi. La vremea respectivă,conceptul promitea multe prin soluțiile sale tehnice avangardiste, dar lipsa finanțării a întârziat succesul.


Compania norvegiană are – așa cum declară pe propriul site – un singur angajat permanent, pe Geir Brudeli, ce a fondat-o în 2001 cu scopul de a crea un vehicul în nișa dintre micile automobile și motociclete. Dezvoltarea primului model (Brudeli 625L) a început în vara anului 2001, ca în 2003 acesta să fie gata de testele finale. Prototipul avea la bază ATV-ul Polaris Trail Blazer și marea provocare a constituit-o crearea sistemului ce permite înclinarea.


Iată că a sosit acum momentul în care micul startup a atras atenția gigantului japonez, care preia din mers ideea triciclului, sesizând că există cerere pentru așa ceva. Invantatorul și proprietarul Brudeli Tech Holding AS., Geir Brudeli, a declarat: “Este o onoare incredibilă pe care ne-o face Yamaha, care s-a hotărât să cumpere patentul acestei tehnologii pe care am dezvoltat-o aici, în Norvegia. Cunoscându-le competența, avansul tehnologic și pasiunea, aștept cu nerăbdare să văd ce produse vor scoate”. 

Taguri

Adauga tag