WSBK 2018 – Rea s-a impus la Imola
WSBK 2018 – Rea s-a impus la Imola

WSBK 2018 – Rea s-a impus la Imola


11:18, 14 Mai 2018
 

Jonathan Rea (Kawasaki) a câștigat ambele runde ce s-au desfășurat în weekend pe Autodromo Internazionale Enzo și Dino Ferrari din Imola și egalează astfel recordul deținut de Carl Fogarty pentru cele mai multe victorii din Campionatul Mondial de Superbike. Victoria cu numărul 59 a venit după o luptă strânsă cu Chaz Davies, care s-a mulțumit în cele din urmă cu poziția secundă. Galezul de la Ducati a avut o prestație repectabilă duminică, - după ce în ziua de sâmbătă a fost în afara podiumului - a condus plutonul până în turul cu numărul 13, când a fost depășit de nord-irlandezul de la Kawasaki.


De altfel, motocicletele Kawasaki ZX-10RR au dominat pe circuitul italian, coechipierul lui Rea, Tom Sykes fiind pe podium atât sambătă (locul al doilea, pe trei fiind Marco Melandri), cât și duminică (poziția a treia, în urma lui Davies). Xavi Forés pe Ducati Panigale R (Barni Racing Team) a fost cel care i-a suflat în ceafă lui Sykes și a terminat pe locul patru, în urma sa clasându-se Jordi Torres, poziție care înseamnă foarte mult pentru cei de la MV Agusta.


Cu această dublă victorie, Jonathan Rea își consolidează poziția de lider în clasamentul general, unde are acum 209 puncte. E urmat de Chaz Davies (162) și Tom Sykes (137). Următoarele două runde din Campionatul Mondial de Superbike sunt programate pentru weekendul 25-27 mai și se vor disputa pe Donington Park, în Marea Britanie.


Taguri

Adauga tag