WSBK 2017 - Jonathan Rea e campion mondial pentru a treia oară consecutiv
WSBK 2017 - Jonathan Rea e campion mondial pentru a treia oară consecutiv

WSBK 2017 - Jonathan Rea e campion mondial pentru a treia oară consecutiv


11:25, 02 Octombrie 2017
 

La finalul primei curse desfășurate în weekendul ce tocmai s-a încheiat pe circuitul francez de la Magny-Cours, nord irlandezul a fost încununat din nou cu laurii câștigătorului. După titlurile obținute în 2015 și 2016, Jonathan Rea reușește să confirme și în acest an că este de neajuns în șaua Kawasaki-ului ZX-10RR. Cu două runde înainte de încheierea sezonului, punctajul l-a declarat anticipat campion mondial. Este pentru prima dată în istoria Campionatului Mondial de Superbike când un pilot reușește să câștige trei titluri consecutiv.


Rea și-a afirmat supremația încă de la începutul sezonului, când a câștigat pole position și ambele curse pe pista de la Phillip Island, în Australia, apoi pe cea de la Buriram, în Thailanda. Avantajul și l-a consolidat la revenirea pe circuitele europene, datorită unei prestații consecvente. Din 21 de curse disputate anul acesta a câștigat 12 și o singură dată nu s-a aflat pe podium când a căzut din cauza unei probleme cu un cauciuc. Sa întâmplat la prima cursă de la Donington Park.


Ambele curse ale weekendului au fost spectaculoase, cu multiple depășiri până în ultimul tur realizate de cei ce s-au luptat pentru celelalte poziții ale podiumului. Sâmbătă, alături de Rea au urcat Melandri și Sykes, iar duminică primele locuri au fost ocupate de Davies, Lowes și van der Mark.


Taguri

Adauga tag