Triumph Tiger 800 XCa și Tiger 1200 XCa, disponibile pentru ride-test
Triumph Tiger 800 XCa și Tiger 1200 XCa, disponibile pentru ride-test

Triumph Tiger 800 XCa și Tiger 1200 XCa, disponibile pentru ride-test


11:54, 09 Mai 2018
 

MOTOBOOM oferă pentru test motocicliștilor interesați de gama adventure a producătorului britanic două modele deosebite, care – pe lângă aspectul incitant – sunt echipate cu tot ceea ce ți-ai putea dori. Este vorba despre Triumph Tiger 800 XCa și Tiger 1200 XCa, ce și-au schimbat radical comportamentul după sute de modificări aduse motorului, cadrului, sistemelor electronice și confortului.


Noul Tiger 800 XCa are un răspuns al accelerației și un cuplu la turații joase cum nu s-au mai văzut până acum la această categorie. Modalitatea în care reacționează motocicleta e foarte previzibilă, indiferent dacă sub roți întâlnește nisip, pietriș sau noroi. Roata de pe față cu dimensiunea de 21 de inch și modul de pilotaj Off-Road Pro satisfac stima de sine pe care și-o dorește orice aventurier adevărat. În total există șase moduri de pilotaj ce te fac să treci peste orice suprafețe de rulare cu plăcere.
Temperamentul motorului cu trei cilindri asigură experiențe inedite, accelerația ride-by-wire delicată și răspunsul fără ezitări la orice turație îl fac un etalon în clasă. Confortul e acum la cote noi: XCa e înzestrat cu parbriz reglabil, deflectoare ce completează parbrizul în lateral, șa încălzită (inclusiv pentru pasager), manșoane încălzite sau pilot automat. Informațiile despre motocicletă și despre călătorie sunt comunicate pilotului printr-un ecran color TFT cu diagonala de 5 inch.


Tiger 1200XCa, jucătorul din categoria grea, este acum mai manierat, mai confortabil, mai economic, poate transporta mai eficient încărcăturile și e mai ușor de pilotat în off-road. Și el a beneficiat de peste o sută de modificări, rezultatul fiind vizibil și în cifre: e mai suplu cu 10 kg și mai puternic decât versiunea precedentă. Deși e mai bine echipat, scăderea de greutate a fost posibilă datorită regândirii cadrului, motorului și sistemului de evacuare.


Având 139 de cai putere (cu 15 mai mult decat modelul precedent), Tiger 1200XCa e cea mai puternică motocicletă cu transmisie pe cardan din clasa big adventure. Sunetul motorului e mai incisiv prin noua evacuare, ambreiajul cu asistență a cuplului este dotare standard, poziția de condus este mai confortabilă, suspensiile WP și frânele Brembo sunt o invitație și o provocare de a cunoaște și de a îmblânzi marele Tigru.


Atât Triumph 800 XCa, cât și Tiger 1200 XCa impun noi standarde referitoare la tehnologie, dinamica pilotajului și confortul pentru turism. Pentru a testa aceste modele puteți suna la 0258 734 988 sau trimite un mail la contact@motoboom.ro