Suzuki Hayabusa revine în 2020 cu un nou motor Euro 5
Suzuki Hayabusa revine în 2020 cu un nou motor Euro 5

Suzuki Hayabusa revine în 2020 cu un nou motor Euro 5


22:11, 07 Ianuarie 2019
 

Ieșită nu de mult din catalogul de la Suzuki, Hayabusa revine în din nou în centrul atenției. Surse bine informate din Japonia spun că se pregătește un nou motor ce îndeplinește normele Euro 5, completat de multe soluții tehnice inedite, astfel încât viitoarea “Busa” să fie mai puternică și mai manevrabilă decât Kawasaki H2, concurentul direct.


Știrea provine de la jurnaliștii site-ului nipon Young Machine, care au contacte directe cu inginerii de la Suzuki. De câțiva ani se tot vorbește despre o nouă generație a “Șoimului Călător”, însă de data aceasta pașii concreți au fost făcuți. Ar fi și păcat ca cei de la Suzuki să nu profite de un nume transformat în legendă. Au demostrat-o recent că știu să își valorifice istoria, lansând noua Katana.


După aproape două decenii – prima Hayabusa ieșea pe piață în 1999 – acest model a devenit victima normelor Euro 4 și nu mai poate fi comercializat în Europa. La sfârșitul anilor ’90 devenea cea mai rapidă motocicletă de serie, titlu pe care și l-ar fi păstrat fără eforturi, dacă legislația nu ar fi obligat producătorul să o limiteze. Exemplarele nerestricționate ale anului 1999 – în prezent, foarte căutate de colecționari – atingeau 312km/h.


Detalii tehnice despre viitorul model nu se cunosc deocamdată. Recent, cei de la Showa au anunțat un tip revoluționar de suspensie ajustabilă în mod electronic, ce îmbină confortul și sportivitatea, modificând și înălțimea motocicletei. Pe lângă un cadru foarte ușor – așa cum este pe noul GSX-R1000 – viitoarea Busa va avea și aceste suspensii. Rămâne să vedem dacă motorul va fi unul aspirat sau supraalimentat.

Taguri

Adauga tag