Suzuki Hayabusa ar putea reveni într-o nouă formă
Suzuki Hayabusa ar putea reveni într-o nouă formă

Suzuki Hayabusa ar putea reveni într-o nouă formă


15:12, 11 Februarie 2020
 

De mai bine de un an este imposibil să cumperi de le distribuitorii Suzuki din Europa o Hayabusa nouă. Legendarul model a fost retras de la vânzare pentru că nu mai corespundea normelor Euro 4. Dar, se pare că inginerii niponi pregătesc o revenire cu un model complet modificat ce va purta același nume.


Conform jurnaliștilor de la MCN, cei de la Suzuki au înregistrat patentul pentru mai multe proiecte, iar una dintre schițe arată clar aspectul și tehnologia de la viitoarea Hayabusa. Nu sunt finalizate designul și restul detaliilor, dar se vorbește despre un motor cu patru cilindri în linie care va avea aproximativ 1440 cmc. Creșterea cilindreei e dictată de îndeplinirea normelor privind emisiile, care, dacă ar fi rămas la fel (1340 cmc), ar fi însemnat o reducere a performanțelor. Puterea maximă e de așteptat să fie la fel, adică aproximativ 200 de cai, iar accentul să fie pus pe cuplu și pe manevrabilitate.


Printre noile patente depuse pentru înregistrare există și elemente specifice pentru reducerea noxelor, un colector din carbon ce filtrează gazele de eșapament și un sistem de evacuare reconceput ce ascunde două convertoare catalitice. E de așteptat ca viitoarea Hayabusa să aibă un aspect mai subțire, cutie de viteze semiautomată, cu schimbarea treptelor posibilă și de la manșon. Dacă planurile vor fi finalizate, la sfârșitul acestui an vom vedea noua motocicleta cu un design similar conceptului GSX, prezentat în 2015 la Tokyo Motor Show.

 


Sursa: MCN

Taguri

Adauga tag