Noutățile EICMA - Kawasaki W800 Street și W800 Cafe
Noutățile EICMA - Kawasaki W800 Street și W800 CafeNoutățile EICMA - Kawasaki W800 Street și W800 CafeNoutățile EICMA - Kawasaki W800 Street și W800 Cafe

Noutățile EICMA - Kawasaki W800 Street și W800 Cafe


11:20, 07 Noiembrie 2018
 

Standul Kawasaki de la Milano a surprins vizitatorii cu o revenire despre care nu s-a vorbit prea mult înainte de lansare. Fără filmulețe teaser premergătoare, iată că W800 revine în ofertă începând cu primăvara anului viitor și nu într-o singură variantă, ci în două: Street și Cafe.


Acum doi ani, clasicul W800 era prezentat într-o ediție specială, de “la revedere”, intitulată Final Edition. Standardele europene de protecție a mediului forțau motorul răcit cu aer de pe acest model să fie scos din producție. Ei bine, japonezii s-au pus serios pe treabă și au reușit cumva ca bicilindrul răcit cu aer să îndeplinească actualele norme Euro 4. Pentru a ajunge la acest rezultat a fost nevoie ca peste 90% din componentele motorului să fie reproiectate.


În cazul unui model clasic, aspectul exterior trebuie să rămână la fel. Dar la partea tehnică sunt mai multe modificări: nu numai motorul este complet nou, ci și cadrul este altul, frânele (cu discuri) beneficiază acum de sistemul ABS obligatoriu pe piața europeană.


W800 se va produce în două variante distincte, așa cum se întâmplă și cu Z900RS. Pe lângă clasicul Street, cu ghidon înalt, se va găsi și mai sportivul Cafe, cu semighidoane, o poziție a pilotului mai aplecată, un carenaj ce îmbracă farul, șa modificată ce imită un monopost din anii ’60 și panouri laterale din aluminiu.


Ambele versiuni Kawasaki W800 vor fi disponibile la MotoBoom din primăvara anului viitor și se pot conduce și cu permisul categoria A2, întrucât puterea maximă a acestui motor este de 48 de cai (35kW). Până în acest moment, prețurile nu au fost comunicate.


Taguri

Adauga tag