Noutățile EICMA 2019 – Honda a prezentat conceptul unui adventure sportiv de clasă medie
Noutățile EICMA 2019 – Honda a prezentat conceptul unui adventure sportiv de clasă medie

Noutățile EICMA 2019 – Honda a prezentat conceptul unui adventure sportiv de clasă medie


10:58, 07 Noiembrie 2019
 

Cei de la Honda s-au gândit să exploateze o nișă în care – până în acest moment – nu există un model similar. Este vorba de motociclete sportive de clasă medie cu aspect adventure, ce oferă performanțe pe asfalt având totodată confortul și protecția la vânt necesare pentru turism. Dacă în clasele mai mari, această categorie își are reprezentante motociclete precum Triumph Tiger Sport, Yamaha Tracer 900 sau proaspăt lansatul (tot la Salonul de la Milano) BMW F900XR, Honda se bazează pe motorul de 650cmc cu patru cilindri în linie ce există deja și pe alte modele ale firmei.


Detaliile acestui concept denumit CB4X nu sunt prea numeroase până în acest moment, ceea ce este sigur e că folosește motorul montat pe CB650R și CBR650R, adică Honda face ceva similar cu ceea ce are la clasa 500cmc, unde motorul cu doi cilindri în paralel (ce poate fi folosit și de posesorii permisului de conducere categoria A2) e instalat pe nakedul CB500F, sportiva CBR500R și pe CB500X, care e un adventure.


În ciuda aspectului care sugerează că CB4X e gata să intre pe orice suprafețe de rulare, dimensiunile jantelor (au 17 inch) și pneul de pe spate cu dimensiunea de 180/55 spun clar că acest model e destinat asfaltului. Exemplarul prezentat la Milano e echipat cu furcă inversată Öhlins, etriere Brembo montate radial și evacuare SC Project, însă e puțin probabil ca aceste componente să se regăsească pe varianta finală a motocicletei. Sunt însă tote șansele să se păstreze bascula monobraț, iar plăcuța numărului de înmatriculare și aripa posterioară să fie prinse de aceasta (ca la Yamaha MT-09 sau Suzuki Katana).