Noua motocicletă Suzuki V-Strom 1050, acum la Motoboom!
Noua motocicletă Suzuki V-Strom 1050, acum la Motoboom!

Noua motocicletă Suzuki V-Strom 1050, acum la Motoboom!


10:39, 14 Ianuarie 2020
 

Cu un design schimbat și sisteme electronice moderne, Suzuki revine în 2020 cu noul V-Strom 1050/XT. Confortul, performanțele motorului și polivalența sunt îmbunătățite odată cu această nouă generație a apreciatului și accesibilului model adventure.

 

Schimbarea evidentă se reflectă în noul design, motocicleta fiind inspirată de legendarul DR Big, cu un far rectangular, cu o siluetă și scheme coloristice care amintesc de seria modelelor DR.


La nivel tehnic avem accelerație ride-by-wire, trei moduri de pilotaj, control al tracțiunii cu patru trepte, IMU (o unitate Bosch ce măsoară forțele exercitate asupra motocicletei în 6 direcții pe 3 axe) și ABS combinat. Panoul de bord prezintă toate informațiile necesare pe un ecran LCD complet, utilizând informațiile afișate în ordinea priorității. Furca este, de asemenea, nouă – KYB în loc de Showa.

 

Găzduit într-un cadru ușor din aluminiu, motorul puternic - 1037cc în 4 timpi răciți cu lichid  - creează un ansamblu care oferă stabilitate și performanțe. Echipat cu ghidon conic din aluminiu, V-Strom 1050 îmbunătățește și mai mult confortul și manevrabilitatea în off-road. Motorul îndeplinește acum normele Euro 5, încadrându-se în standardele de control al emisiilor, inginerii niponi reușind să crească puterea peste generația anterioară V-Strom și să mențină totodată consumul de combustibil redus.

 

Datorită ergonomiei îmbunătățite și a unui nou rezervor de combustibil mai subțire, Suzuki V-Strom 1050 este mai odihnitor în cazul călătoriilor lungi, dar oferă și o poziție angajantă în cazul turelor scurte, indiferent de suprafața pe care se rulează. Modelul e dotat cu Suzuki Clutch Assist, sistemul ce asistă ambreiajul astfel încât levierul are o funcționare mai delicată la schimbarea treptelor. Cu sistemul de accelerație ride-by-wire, reacția și controlul acceleratiei sunt acum mult îmbunătățite, precise și cu răspuns prompt.

 

Pentru un stil distinctiv, o schimbare estetică dar și luminozitate crescută, farul LED oferă o vizibilitate mărită. De dotare cu lumină LED beneficiază și lampa posterioară.
În funcție de variante, noul V-Strom 1050 oferă o serie de ajutoare electronice avansate tehnologic astfel încât călătoriile să fie mai plăcute și mai sigure: Motion Track Brake System, Hill Hold Control System, Slope Dependent Control System, Load Dependent Control System, Cruise Control System, Suzuki Drive Mode Selector (SDMS) și Traction Control System.


Deși schimbarea de design este destul de radicală, Suzuki V-Strom își păstrează nișa – un adventure-touring cu orientare stradală, simplu și fiabil.

 

Noul Suzuki V-Strom 1050, precum și varianta V-Strom 1050 XT, sunt disponibile la MotoBoom.

Taguri

Adauga tag