Motocicleta Aston Martin a inceput testele cu motorul turbo
Motocicleta Aston Martin a inceput testele cu motorul turbo

Motocicleta Aston Martin a inceput testele cu motorul turbo


10:48, 29 Iunie 2020
 

În toamna anului trecut, cu ocazia Salonului de la Milano, a fost prezentată una din cele mai exclusiviste și mai scumpe motociclete. Este vorba de modelul AMB 001, rezultatul colaborării dintre două nume celebre: creatorii automobilelor de lux Aston Martin și compania Brough Superior. Numai 100 de exemplare vor fi produse, fiecare dintre acestea costând 108.000 euro.


Designul futurist pare o transpunere în realitate a unui joc video. Are un motor DOHC de 997cmc cu doi cilindri în V la 88 de grade, cu răcire pe lichid și ulei “ajutat” de un turbocompresor. Puterea anunțată e de 180 de cai, întreaga motocicletă având o masă de 180kg la gol. 


Producătorii spun că acest turbocompresor cu geometrie variabilă și intercooler are o inerție mică, evitându-se acea întârziere a răspunsului accelerației pe care o aveau motocicetele turbo din anii ’80. Transmisia include o cutie de viteze cu șase trepte, ambreiaj cu alunecare controlată, furca e de tip Fior (cunoscută și ca Duolever) care nu transmite preluarea șocurilor în ghidon și nu plonjează la frânări, evacuarea e din iconel (un aliaj scump ales pentru disiparea energiei termice).


Toate elementele carenajului, inclusiv cele care nu sunt vizibile sunt realizate din fibră de carbon, titanul a fost folosit la realizarea mai multor componente, șaua și manșoanele sunt din piele manufacturată, la fel ca la interiorul automobilelor de lux. Un element cheie al designului îl constituie niște aripioare fine care străbat rezervorul și continuă până sub șa.

 

Sursa: Aston Martin

Taguri

Adauga tag