Max Biaggi vrea să doboare recordul de viteză pentru motociclete electrice
Max Biaggi vrea să doboare recordul de viteză pentru motociclete electrice

Max Biaggi vrea să doboare recordul de viteză pentru motociclete electrice


12:03, 12 Aprilie 2019
 

Max Baggi și Voxan colaborează pentru a doborî recordul de viteză pentru motociclete electrice. Voxan (fosta fabrică de motociclete franceze) e deținută acum de Venturi Automobiles, o multinațională cu sediul în Monaco. Cunoscută pentru implicarea în sporturile cu motor, Venturi produce în prezent vehicule electrice de lux și intenționează să scoată în curând o motocicletă electrică foarte performantă.


Gildo Pastor, președintele Venturi Automobiles, dorește să stabilească un nou record cu motocicleta sa electrică și pentru asta a apelat la fostul campion mondial Max Biaggi. E vorba despre un model parțial carenat, ce cântărește sub 300kg și care trebuie să depășească 330km/h. Creatorul acestei motociclete este cunoscutul designer industrial Sacha Lakic, cel care l-a ajutat pe Gildo Pastor să transforme și mașinile Venturi în vehicule electrice în anii 2000, iar acum planul este de a face același lucru și cu motocicletele Voxan.


Stabilirea unui nou record de viteză ar însemna recunoașterea performanțelor și cea mai bună metodă de a promova viitoarea motocicletă. Până acum, cea mai mare viteză atinsă cu o motocicletă electrică la clasa sub 300kg e de  327,608 km/h, record ce datează din 2013 și a fost realizat de Jim Hoogerhyde pe un model Lightning SB220.


Max Biaggi, care este și ambasador pentru compania Voxan, a declarat: “Mereu mi-au plăcut provocările. Când prietenul meu Gildo a venit și mi-a expus planul, am spus imediat DA! Gildo e un expert și un pionier în domeniul mobilității electrice. Sunt mândru să fac un nou pas în cariera mea sub culorile Voxan și Venturi”.

 

Sursa: Crash.net

Taguri

Adauga tag