Kawasaki se apropie de lansarea unei motociclete electrice
Kawasaki se apropie de lansarea unei motociclete electriceKawasaki se apropie de lansarea unei motociclete electrice

Kawasaki se apropie de lansarea unei motociclete electrice


09:51, 21 Noiembrie 2019
 

La Salonul de la Milano care a avut loc la începutul acestei luni, Kawasaki a făcut referire la proiectul unei motociclete electrice la care se lucrează de ceva vreme. Iată că acum, printr-un filmuleț video, ni se arată această motocicletă și ni se dau câteva detalii.


Din imagini ne dăm seama că proiectul se află într-o stare destul de avansată, motocicleta fiind gata pentru a fi pilotată la limită pe un circuit. Adoptarea propulsiei electrice se face diferit la Kawasaki, comparativ cu ceilalți producători: transmisia finală e prin lanț și avem de-a face cu o cutie de viteze cu patru trepte. Cârcotașii ar spune că sunt soluții tehnice desuete, rudimentare, care nu se mai regăsesc pe niciun alt model electric modern, însă cei de la Kawasaki spun că vor ca motocicletele electrice să transmită pilotului un sentiment familiar, tradițional.


Deocamdată nu s-a anunțat când și dacă acest model va intra în producția de serie. “Motoarele electrice și motoarele supraalimentate reprezintă noile generații de propulsoare pe care ne bazăm. Chiar dacă va fi o motocicletă electrică, va fi distractivă, ușor de controlat, emoționantă și va reflecta pasiunea noastră. Am făcut studii aprofundate, de la acumulatori la geometria cadrului sau frâna activată cu degetul ce recuperează energia. Componentele dezvoltate se vor regăsi pe mai multe modele la care lucrăm în prezent”, spune Yoshimoto Matsuda, Senior Manager la Departamentul de Cercetare și Dezvoltare Kawasaki Heavy Industries, Ltd.


Taguri

Adauga tag