Honda pregătește un nou CBX cu șase cilindri
Honda pregătește un nou CBX cu șase cilindri

Honda pregătește un nou CBX cu șase cilindri


13:10, 11 Iulie 2018
 

Honda CBX1000 a apărut în 1978, avea șase cilindri în linie și o putere colosală pentru acele vremuri. Schițe depuse recent de firma niponă pentru a obține patentul de fabricație arată că o motocicletă ce va avea motor cu șase cilindri ar putea intra în fabricație anul viitor. Va fi o creație ce reamintește de vremurile trecute, în stil retro, cu tehnică modernă.


CBX1000 a devenit între timp obiect de cult, este la mare căutare printre colecționari și se găsește cu greu, fiind fabricat numai între 1978 și 1982. Imaginile care au „scăpat” în presa niponă nu lasă loc de interpretări: va fi din nou un motor cu șase cilindri în linie, cu semighidoane amplasate în stil cafe racer, un mic carenaj care îmbracă un far rotund, plăcuță pentru numărul de concurs și o șa minimalistă care „uită” că trebuie să mai transporte câteodată și un pasager (sau pasageră). Oricum, scărițele pentru pasager se pot demonta în configurația actuală, pentru a fi cu adevărat un monopost.


Există elemente ale designului care se leagă și de noul CB1000R, de asemenea tehnologia e împrumutată de la modelele sportive actuale. Sunt toate șansele ca noul CBX să aibă un motor de Fireblade căruia i se vor adăuga doi cilindri, amplasat pe un cadru configurat din tuburi de oțel, cu furcă inversată pe față și o basculă convențională destul de groasă pentru partea posterioară.


Până în acest moment, acestea sunt singurele detalii care se cunosc despre viitoarea Honda CBX. Dacă speculăm, putem presupune o capacitate cilindrică de 1500cmc și o putere de peste 200 de cai. Sperăm că vom afla mai multe detalii la saloanele din această toamnă.

Taguri

Adauga tag