Harley va produce motociclete de 300cmc în China
Harley va produce motociclete de 300cmc în China

Harley va produce motociclete de 300cmc în China


11:20, 03 Iulie 2019
 

De-a lungul timpului, motocicletele Harley-Davidson au fost asociate cu sunetul inconfundabil al motoarelor de cilindree mare cu doi cilindri în V. Iată că, după ce au intrat în “era electrică” cu modelul LiveWire, firma din Milwaukee mai surprinde cu un anunț: vor fabrica motociclete de capacitate cilindrică mică într-o fabrică asiatică. Concret, americanii vor colabora cu chinezii de la Qianjiang Motorcycle Company pentru a construi un model de 338cmc care va fi vândut ințial în China și în restul Asiei.


Odată cu acest comunicat adresat presei, cei de la Harley au fost destul de amabili și au arătat și o schiță a viitoarei motociclete. Pe ea va fi inscripțonat “Designed by Harley-Davidson” și va fi produsă în totalitate în China, inclusiv motorul.


Qianjiang este compania ce deține în prezent și brandul Benelli, una din cele mai vechi fabrici italiene de motociclete fondată acum 108 ani (în 1911). La prima vedere acest “mini Harley” pare a fi un Benelli Tornado 302 altfel colorat, care se produce în aceeași uzină din China. Cu toate că va avea denumirea de “XR338”, cadrul și motorul seamănă foarte mult cu cele de la modelul Benelli.


“Harley-Davidson a inspirat întotdeauna motocicliștii de pe toată planeta. Planul nostru intitulat Mai Multe Drumuri are ca scop să aducă spiritul nostru și libertatea mai multor oameni, în mai mute locuri, în mai multe feluri”, a declarat Matt Levatich, Președinte Harley-Davidson.

 

Sursa: Bennetts

Taguri

Adauga tag