Harley-Davidson a pus în vânzare motocicleta electrică LiveWire – preț și date tehnice
Harley-Davidson a pus în vânzare motocicleta electrică LiveWire – preț și date tehnice

Harley-Davidson a pus în vânzare motocicleta electrică LiveWire – preț și date tehnice


09:57, 09 Ianuarie 2019
 

LiveWire a fost văzut pentru prima dată la New York, în 2014, când era în stare de proiect și anunța direcția în care vor merge cei de la Harley cu motocicletele electrice. Anul trecut, la EICMA, a fost expusă varianta finală, iar zilele acestea, cu ocazia Salonului Consumer Electronics Show din Las Vegas, a fost anunțat prețul.


Americanii folosesc un motor electric intitulat “Revelation”, ce se bazează pe Rechargable Energy Storage System ( care de fapt sunt niște acumulatori de la Panasonic) și care împinge motocicleta de la 0 la 100km/h în mai puțin de 3,5 secunde. Autonomia este de aproximativ 180km, reîncărcarea de la 0 la 80% cu ajutorul unui încărcător rapid durează 40 de minute și este ușor de pilotat de cei care nu au mai fost vreodată pe o motocicletă: lipsește levierul ambreiajului sau schimbătorul. 


Motocicletele electrice au cuplu maxim de la cea mai mică rotire a manșonului accelerației, așa că a fost nevoie de Control al Tracțiunii ce sesizează și unghiul înclinării, la fel și ABS-ul – este de tip “cornering”, ca pe motocicletele evoluate. LiveWire atinge o viteză maximă de 180km/h și inginerii au avut grijă să sune și puțin a Harley, atunci când este turată.


Pasionații de tehnologie se vor bucura: prin Bluetooth folosești Telematic Control Unit și ai acces la tot felul de funcții ale motocicletei, la navigație, muzică, informații despre starea bateriilor, etc. Modulul GPS încorporat te ajută și să găsești motocicleta, dacă uiți unde ai parcat-o sau dacă ți-o fură cineva. O funcție este foarte utilă și ar trebui să fie implementată și pe alte motociclete: setarea suspensiei se poate face în funcție de masa pilotului.


Harley-Davidson LiveWire costă în Statele Unite 29,799 de dolari și – chiar dacă faci acum comanda – livrările se vor face în toamnă.

Taguri

Adauga tag