Dakar 2018, Etapa 5 – 820km și 13 ore în șa pentru Mani Gyenes
Dakar 2018, Etapa 5 – 820km și 13 ore în șa pentru Mani Gyenes

Dakar 2018, Etapa 5 – 820km și 13 ore în șa pentru Mani Gyenes


09:54, 11 Ianuarie 2018
 

Așa cum a promis directorul sportiv Marc Coma la începutul concursului, cea de-a 40-a ediție a Raliului Dakar se dovedește infernală. Piloții parcurg zilnic sute de kilometri prin dune și canioane, cu navigație complicată sau capcane precum așa numitul nisip “fesh-fesh”. Acest nisip arată de la distanță ca o pulbere foarte fină, dar când ajungi deasupra lui se comportă ca un nămol.


Deja 21 de piloți au abandonat cursa, printre ei fiind chiar și campionul din 2017, Sam Sunderland, pilotul oficial Red Bull KTM, care câștigase deja două etape. În Etapa 4, britanicul în vârstă de 28 de ani căuta un punct de control în deșertul peruvian când a căzut cu motocicleta, apoi fost evacuat cu elicopterul. În urma investigațiilor și a durerilor de spate, a decis să se retragă din concurs.


Nici Mani Gyenes nu a avut cea mai bună zi și a pierdut timp în urma unei căzături mai serioase. Din fericire, nici el și nici motocicleta nu au suferit daune majore, așa că a ajuns cu bine la Arequipa (Peru) după ce a plecat la ora 5,30 dimineața în cursă și a stat 13 ore în șa și în scărițe. Distanța pe care au avut-o de parcurs piloții în această etapă ar fi trebuit să fie 774km, însă cu o ocolire s-a ajuns la 820km.


Etapa 5 a fost câștigată de Adrien van Beveren (Yamalube Yamaha Official Team), urmat de Kevin Benavides (Monster Energy Honda Team) și Matthias Walkner (Red Bull KTM Factory Team). Mani Gyenes (Autonet Motorcycle Team) a terminat pe locul 28.
 

Taguri

Adauga tag