CES Las Vegas 2018 – scutere pliabile produse în Europa
CES Las Vegas 2018 – scutere pliabile produse în Europa

CES Las Vegas 2018 – scutere pliabile produse în Europa


13:04, 10 Ianuarie 2018
 

După cum spuneam și ieri, zilele acestea are loc în Las Vegas cel mai important salon expozițional pentru produse electronice. Compania Ujet ce își are sediul în Luxemburg prezintă cu această ocazie un scuter inteligent, cu motor electric, ce se poate împacheta pentru a fi transportat mai simplu în portbagajul mașinii, în tren/metrou, sau pentru depozitare.


Construit cu un cadru asimetric și cu articulația în centru, scuterul Ujet se pliază foarte simplu și poate fi luat oriunde, ca un geamantan. Datorită aliajelor și a fibrei de carbon, cântărește numai 32kg, fără baterie. Sunt disponibile două feluri de baterii, una de 11kg și alta de 17kg, greutatea ajungând astfel la 49kg. Puterea e de 4kW (5,44 cp), are un cuplu maxim de 90Nm, viteza maximă e limitată la 45km/h și are o masă maximă de 120kg. Bateriile se încarcă în două ore și au o autonomie de până la 150km.


Interesantă este construcția roților, ce renunță la convenționalele axe și rulmenți, fiind amplasate pe bucșe izolante. Soluția face ca și discurile de frână, câte unul pentru fiecare roată, să fie montate perimetral, prinse pe jantă. Inovațiile de pe partea mecanică sunt completate cu ultimele tehnologii în materie de comunicații: scuterul Ujet este echipat cu GPS, WiFi, Bluetooth, 3G. Asta înseamnă că bordul poate fi conectat la un dispozitiv mobil (smartphone, tabletă) pentru a fi configurat sau pentru a diagnostica vreo problemă. Mai mult decât atât, scuterul are integrate și difuzoare ce se pot conecta la smartphone.


Scuterele Ujet au fost puse deja în vânzare de la sfârșitul anului 2017 în Europa și sunt disponibile în șase culori: Concorde White, SoHo Grey, Piccadilly Blue, Uptown Black, Bel Air Blue și Shibuya Gold. Mai multe detalii despre ele, pe site-ul producătorului.

Taguri

Adauga tag